Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1.2 milyar TL’ye Ankara-Afyon 1,5 saat

Bu haberin fotoğrafı yok
1.2 milyar TL’ye Ankara-Afyon 1,5 saat

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dün Afyonkarahisar’a gelerek TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) Ankara-Afyonkarahisar hattı temel atma töreni ile 6 farklı bölgede yapılan yatırımlarının temel atma ve açılış törenlerine katıldılar. Açılışı yapılan ve temeli atılan 6 yatırımın toplam maliyetinin 500 milyon TL olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, Ankara-Afyonkarahisar hızlı tren hattının ise 1 milyar 200 milyon TL’ye yapıldığını açıkladı

Ali Çetinkaya Gar’daki meydanında gerçekleştirilen törende Ankara-Afyonkarahisar YHT hattının İzmir-Ankara hızlı tren hattının bir adımı olduğunu belirten TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karaman, projenin Afyonkarahisar-Uşak hattının ardından Uşak-Manisa-İzmir hattıyla tamamlanacağını belirtti.
Termal için günlük misafir gelecek
Ankara-İzmir YHT hattının Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Sivas hızlı tren hatlarıyla entegre olarak doğu batı arası hızlı tren ağına dahil olacağını kaydeden Süleyman Karaman, projenin Ankara-İzmir bölümünün 624 kilometre olduğunu ifade etti. Hızlı trenle Afyonkarahisar’ın bir çekim merkezi haline geleceğini ifade eden Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hızlı tren hattının tamamlanmasıyla insanların Ankara ve İzmir gibi şehirlerden günlük termal imkanları kullanmaya geleceğini anlattı.
AK Parti’yle tüm yollar Afyon’a çıkıyor
Hükümetin ulaşım alanında büyük bir dönüşüm yaşattığını belirten Bakan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’dan İstanbul’a giderken 5 saat sürecek yolun bölünmüş yollar öncesinde 12 saat sürdüğünün unutulduğunu söyledi. Eroğlu, “Eskiden havayollarını elit tabaka kullanırdı. Bizim sayemizde hava yolları halkın yolları oldu. Türkiye’de neredeyse havaalanı olmayan yer kalmadı. Uşak, Afyon ve Kütahya’nın tam ortasına bölgesel havaalanı kurduk. Bizim hükümetimizi döneminde ‘Bütün yollar Roma’ya değil, Afyonkarahisar’a çıkmaya’ başladı. Türkiye’de en çok bölünmüş yol yapılan kentler arasında Afyonkarahisar var. Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın yolları Afyon kaymağı gibi oldu.” dedi.
Tüm iller için kazanç
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise kağnıların yerini hızlı trenlerin, havayollarının aldığını belirterek, “Afyon bölünmüş yolların buluştuğu yer. Şimdi Afyon’a yüksek hızlı tren getiriyoruz da Uşak ve Kütahya’yı unutuyoruz mu sanıyorsunuz? Hızlı tren Ankara’dan çıkıp Afyon’a gelecek. Bundan sonra Uşak, Manisa ve ver elini İzmir. Bu bir hat. Gelelim öbür hatta. Ankara, Eskişehir, Kütahya ve İzmir. Dolayısı ile bu projeleri biz ne düşünüyorsak bütün kentler için düşünüyoruz. 2 milyon vatandaşın yaşandığı Uşak, Afyon ve Kütahya’nın ortasına Zafer Havaalanını yaptık.”
Tesislerin açılışı Afyon’dan yapıldı
Konuşmaların ardından canlı bağlantılarla Muratlı-Tekirdağ 2’İnci Hat ve elektrifikasyon açılışı gerçekleştirildi. Yurtdışı bağlantılı bir trenin gardan uğurlandığı açılışın ardından canlı yayınlarla Çankırı Modern Makan Fabrikası VADEMSAŞ açılışı, Sivas Beton Travers Fabrikasının açılışı, Malatya zemin altın tekerlek torna atölyesi açılışı, Adana – Mersin arasında ki 4 adet modern tren setinin sefere verilmesi töreni ve İzmir-Bandırma sinayalizasyon ve elektrifikasyon temelinin atılması Afyonkarahisar’dan canlı bağlantılarla gerçekleştirildi. Canlı bağlantıların ardından Ankara- Afyonkarahisar YHT’nin Afyonkarahisar kesiminin temel atma töreni gerçekleşti. Tören sonrası hızlı trinin maketi ile hareket işareti Bakan Eroğlu ve Bakan Yıldırım’a hediye edildi.
(Törenlerle ilgili detaylar yarın Kocatepe’de)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti