Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 den fazla evi olan zekât verir mi?

Bir çok mala ve Mülke sahip olan insanlar zekat verirken 1 den fazla evi olan zekât verir mi? Sorusu da araştırılanlar arsında yer aldı. Peki, 1 den fazla evi olan zekât verir mi?

Bir çok mala ve

Zekât konusunda ticaret amaçlı olmayan ve ev gibi gerekçelerle kullanmak üzere alıp kullanılan gayrimenkuller ile kişinin kullandığı ev zekat mıdır? 1 den fazla evi olan zekât verir mi? Sizler için araştırdık…

ZEKAT NEYE GÖRE HESAPLANIR:

Allah’ın rızk olarak vermiş olduğu maldan fakir insanlara yeteceği kadar ayırması gerektiğini buyurmaktadır. Zekat Allah rızası için verilmektedir. Fakir insanlara yarımda bulunan kimse kendi için bulunmaktadır. Allah tüm her şeye Vekîl, Kefîl, Hasîb, Nâzır, Alîm, Habîr ve Şekûr’dür. Dünya da verilen zekatın ahiret açısından da yaralı olacağı söylenmektedir. Yoksul olması: Temel ihtiyaçları dışında, borçları düşülüp, geride nisap miktarından çok yıllanmış malı olan kişiye zekât verilmez. Belki nâfile olarak bağışta bulunulabilir.

ARAÇ İÇİN ZEKÂT NASIL HESAPLANIR?

İkamet edilen evin, zekâtı verilmez. Ticaret amaçlı alınan evler ise zekât hesabına dâhil edilir. Araba için de aynı durum geçerlidir. Kişinin kullanmak için aldığı aracın da zekâtı verilmez.

1 DEN FAZLA EVİ OLAN ZEKÂT VERİR Mİ?

Kişinin almış olduğu evler kullanmak amacıyla değil yatırım sebebiyle alındı ise maddi değeri üzerinden zekat verilmesi gerekmektedir. Fakat bazı durumlarda iki eve sahip olan kişiler ihtiyaçları için kullanıyorlarsa evleri kirada olarak vermemiş ise zekat vermeleri gerekmez.