Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“1 Mayıs Barış Ve Kardeşlik Havasında Kutlanmalıdır”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı. Rektör Karakaş, bu anlamlı günün barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir bayram havasında kutlanmasını temenni ettiğini belirtti

AKÜ Rektörü Prof. Dr.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, çalışma hayatının daha demokratik bir yapıya kavuşması için verilen mücadelelerin sonucunda tüm dünyada 1 Mayısın emeğin ve emekçinin günü olarak kutlandığını bildirdi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Rektör Karakaş, mesajında ilk olarak 1856’da Avusturalya’da kutlanmaya başlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün, Türkiye’de ilk kez 1923’te resmi olarak kutlanmaya başladığını belirterek ekonomiye katkı sağlayan, sanayinin ve üretimin gelişmesi için üstün gayret gösteren işçi ve emekçilerin dayanışmasının simgesi olduğunu kaydetti. Mesajında Türk milletinin çalışma yaşamında alın terini ve emeği en yüce değerler arasında gördüğünü hatırlatan Rektör Karakaş şunları kaydetti: “1 Mayıs, emeğin, alın terinin, dayanışmanın, kaynaşmanın ve kucaklaşmanın günüdür. Ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sunan işçilerimiz aynı zamanda üretimin de en önemli unsurlarıdır. Emeğin ve alın terinin kutsal sayıldığı medeniyet kodlarına sahip olan bu topraklarda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü daha fazla önem arz etmektedir. İşçi ve emekçilerimizin gösterdikleri gayret ve çalışma mücadelesi ile işçi ve işverenlerin birlikte oluşturduğu karşılıklı özveri, diyalog ve işbirliği sayesinde ülkemiz, ekonomik ve sosyal kalkınma alanında önemli başarılara imza atmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, emekleri ve alın terleriyle ülkemizin ilerlemesinde ve refah düzeyinin yükselmesinde önemli pay sahibi olan işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, bu anlamlı günün barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir bayram havasında kutlanmasını temenni ediyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti