Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 Saat Ek Ders Ücreti Ne Kadar 2024?

2024 yılı zam oranlarının belirlenmesinin ardından 1 saat ek ders ücretinin ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, 2024 yılı zam oranı ile birlikte 1 saat ek ders ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar…

2024 yılı zam oranlarının

2024 yılı zam oranlarının belirlenmesinin ardından zamlı ek ders ücretlerinin ne kadar olduğunu araştırılmaya başlandı.

Ek ders ücreti; öğretmenlerin, normal çalışma saatleri veya görev tanımları dışında verdiği dersler için aldıkları ek ödemedir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda çalışan öğretmenler, belirlenen haftalık ders saatlerinin üzerinde verilen dersler için ek ders ücreti almaya hak kazanmaktadırlar. Ek ders ücretin miktarı, öğretmenlerin statülerine, eğitim seviyelerine ve verilen ek ders saatlerine göre hesaplanarak, her ayın 1’inden itibaren öğretmenlerin hesaplarına aktarılır. Peki, 2024 yılında ek ders ücreti ne kadar oldu?

 

2023 yılının Temmuz ara zammı ile birlikte kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti 60.12 TL’ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıklayarak, ek ders ücretlerinin 75.15 TL’ye çıkarıldığını ifade etmişti.

 

2024 yılı zam oranının belirlenmesi ile birlikte sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin Ocak ayı ek ders ücretlerinin ne kadar olduğu belli oldu. 2024 Ocak ayında öğretmenlerin zamlı ek ders ücretleri; sözleşmeli öğretmen için 77.05 TL, kadrolu öğretmen için ise;  89.69 TL oldu.