Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 şehit ve 2 gazi Afyonlu

Suriye’nin İdlib kentinde rejim

Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı neticesinde Türkiye’yi yasa boğan hain saldırı sonucu Afyonkarahisar’a da şehit ateşi düştü. Saldırıda Dinar İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin şehit oldu. Yaralı askerlerimizden 2’si de Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nden

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi İdlib’ten gelen acı haberle yandı. İdlib’te kahraman askerlerimize düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit olan 33 Mehmetçiğimiz arasında Dinar İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin de bulunuyor. Şehit Süleyman Şahin iki evlat babasıydı.
Dinarlı Şehit Yüzbaşı Süleyman Şahin için bugün öğle namazını müteakiben Dinar Merkez Ulu Camii yanında bulunan belediye meydanında cenaze töreni düzenlenecek. Daha sonra şehidimizin naaşı Dinar Asri Mezarlığında bulunan şehitliğe defnedilecek. Şehit Yüzbaşı Süleyman Şahin’in cenazesi dün akşam saatlerinde askeri uçakla Afyonkarahisar havaalanına getirildi. Şehidimizin cenazesi Afyonkarahisar havaalanından kortej eşliğinde Dinar’a sevk edildi.


AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ
İdlib’de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Yüzbaşı Süleyman Şahin’in (35), Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’ndeki babaevine şehadet haberi dün ulaştı. Şehidin Sanayi Mahallesi Dokuma Sokak’taki baba ocağına gelen Kaymakam Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Necip Kacar ve İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, şehadet haberini, baba Mehmet ile anne Arzu Şahin Ankara’da olduğu için kardeşi Gökhan Şahin’e verdi.
Şehidin kardeşi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti. Şahin’in ailesinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu. Öte yandan Süleyman Şahin’in evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.
ŞEHİDİN ÇOCUKLARINA BAKMAYA GİTMİŞLER
Yüzbaşı Şahin’in anne ve babasının, şehidin çocuklarına bakmak için Ankara’ya gittiği, acı haberi de orada aldıkları öğrenildi.
2 YARALI ASKER DE AFYONLU
Öte yandan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu Dinar Kınık Köyü’nden 2 Piyade Uzman Çavuşun yaralandığını bildirerek, “Piyade Uzman Çavuş Süleyman Memiş’in ayakta tedavisi yapılmış olup, Piyade Uzman Çavuş Mümin Toptaş ise kaburgası kırıldığı için yoğun bakımda tedavi altına alınmıştır. Öğleden sonra ameliyata alınacaktır.” dedi.