Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 yılda 5 bin kişi sertifika aldı

Bu haberin fotoğrafı yok
1 yılda 5 bin kişi sertifika aldı

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Planlama toplantısında konuşan Şube Müdürü Ayşe Güler, değişik branşlarda açılan meslek kurslarında 5 bin 205 kişinin belge ve sertifika aldığını kaydetti

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Planlama toplantısı, Emir Murat Özdilek Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde yapıldı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, “İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu 2010-2011 öğretim yılının birinci toplantısını başlatıyoruz. Bu toplantı, mevzuatı gereği yılda iki kez gerçekleştirilmektedir. Birincisi birinci dönem, kincisi ikinci dönem Şubat ayında olmak üzere. Bu komisyonun görevi, Halk Eğitim Planlama Komisyonları’ndan gelen raporları, İlçe Halk Eğitim Planlama komisyonlarından gelen raporları değerlendirmek ve programı çıkarma görevi bu komisyona aittir” dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ayşe Güler ise yaptığı sunumla komisyon üyelerini bilgilendirdi. Güler, Afyonkarahisar’da 1 Eylül 2009-31 Ağustos 2010 tarihleri arasında değişik branşlarda açılan meslek dallarında 313 kursa toplam 6 bin 627 kursiyerin katıldığını, bu kursiyerlerden 5 bin 205 kişinin belge ve sertifika aldığını belirtti.
Güler, “Ana-Kız Okuldayız okuma kampanyası çerçevesinde 1’inci kademe okuma yazma kursları, meslek edindirme kursları ile sosyal-kültürel kurslar devam etmektedir. Ayrıca, Müdürlüğümüzce 2009-2010 Öğretim Yılı içerisinde öğrencilerimizin sınavlarda daha başarılı olabilmesi için açılan kurslara 522 grupta 10 bin 15 öğrencimiz katılmıştır” dedi. (Kocatepe)