Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“100 milyarlık kaynak seti açıklaması umut oluşturmadı”

CHP İl Başkanı Yalçın

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, korona salgınından dolayı devreye alınan 100 milyar liralık kaynak setinin en ufak bir heyecan ya da umut oluşturmadığını ileri sürdü

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından korona salgını nedeniyle açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketini eleştirdi.
“AÇIKLAMA HEYECAN VE UMUT OLUŞTURMADI”
Açıklanan “önlem paketini” dinlerken birçok sektörü yakından ilgilendiriyormuş gibi göründüğünü, paketin incelendiğinde içinin “bomboş” olduğunu ileri süren Görgöz, “Sanayiciden-küçük işletmelere, küçük esnaftan-asgari ücretliye, çiftçi, köylüden-işçiye, emekliye, öğrenciye kadar tam bir hayal kırıklığı. Zaten ekonomik krizin ağırlığı altında kıvranan, can çekişen üretici firmalara, işletmelere Nisan-Mayıs-Haziran döneminde ödeyecekleri KDV, muhtasar, SSK primlerinin 6 ay erteleneceğinin söylenmesi en ufak bir heyecan ya da umut oluşturmadı.” ifadelerini kullandı.
“CAN SUYU VERMEK
YERİNE BORÇLAR BÜYÜTÜLECEK”
Bütün söylenenlerin, mevcut borçların belirli süreliğine ertelenmesi üzerine kurgulandığına değinen Görgöz, “Piyasada iş yokken, ekonomik kriz ve korona salgınının etkisiyle iyice daralan işletmeleri yaşatmak için ‘Can Suyu’ vermek yerine, zaten var olan kredi borçlarını daha da büyüterek ödenmesini teklif edilmesi gerçekten üzüntü verici. Piyasalar iktidardan, üretimin önünü açacak, büyük pazarlar oluşturacak, üreticiyi teşvik edecek, ihracatı kolaylaştıracak köklü çözümler bekliyor. Yurttaşlarımız, işçiler, emekçiler, emekliler yani emek dünyası ise, başta iş güvencesi olmak üzere sosyal politikaların var olduğu ve uygulandığı bir çalışma hayatı bekliyor. En az emekli aylığının bin 500 TL olacağının söylenmesi ise, sosyal hayatımızın gerçek yüzünün göstergesidir.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti