Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

100. yılda 100 etkinlik

Gün FM’de Gazeteci İsmail

Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu Turizm Saati programına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe konuk oldu. Boztepe Büyük Zaferin 100. yılı dolayısıyla en az 100 etkinlik planladıklarını ve bu etkinlikleri Mart başında kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi

Büyük Zaferin 100. yıl etkinliklerini planlarken Kütahya ve Uşak’ı da dahil edip Cumhurbaşkanlığı himayesinde planlamak istediklerini belirten Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe, “100. yıla yakışacak bir çok etkinlik gerçekleştireceğiz. 100. yılda en az 100 etkinlik düzenleyeceğiz. Düzenlenecek etkinliklerin komisyon başkanı olarak birçok faaliyeti planlamaya başladık. En geç Mart başında kamuoyuyla paylaşacağız. Uluslar arası boyutta katılımcılar olacak. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlık ilimizde çeşitli etkinlikler yürütecek. Büyük Zaferin 100. yılında Sn. Bakanımız Veysel Eroğlu ve Milletvekillerimiz Sn. Cumhurbaşkanımızı ilimize davet etmek üzere görüşecekler. Sn. Cumhurbaşkanımızın tarihimize olan hassasiyetlerini hepimiz biliyoruz. Uygun olurlarsa mutlaka katılacaktır” diye konuştu.
“KİTAP OKUYUN”
Eğitimde ilimizin başarısını yükseltmek için başlatılan eğitim seferberliğine değinen Boztepe, “Sn. Valimizin öncülüğünde koçluk sistemini başlattık ve düzenli sınavlar yapıyoruz. Her öğrenciyle ilgilenen sorumlular var. Biz bunu yaparken işin kolayına kaçmıyoruz. Başarı düzeyi artsın diye başarısız öğrencilerin sınava girmelerini engellemiyoruz. Her öğrenciye eşit imkanlar sunarak onların başarı seviyelerini takip ediyoruz. Yeni soru tipleri uzun metinlerden oluşuyor. Öğrenciler bu metinleri kolay anlamak istiyorlarsa bol bol kitap okumalılar. İçinde bulunduğumuz bu yarı yıl tatilini fırsat bilerek okusunlar ve gönüllerince dinlensinler” dedi.
Yapılan turizm faaliyetleri ile ilimizin geçerken uğradım imajından kurtulduğunu söyleyen Boztepe, “Termal turizm alanında zaten iyi bir seviyedeyiz. Ama tek başına bu yeterli değil. Kalış süreleri az. Bunu arttırmak için ilimizin tarih ve kültür turizmine önem veren çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Frigya tarih turizmi meraklıları için çok önemli bir yer. Biz Ayazini ve çevresinde Sn. Valimizin öncülüğünde ciddi adımlar attık. Köydeki vatandaşlarımızı turizm konusunda eğiterek gelen misafirleri evlerinde ağırlamaları projemiz var. Şehir hayatından bunalan insanlar artık köy yaşamını merak ediyor ve bu tarz turizm hareketlerine katılıyorlar” diye konuştu.
“TURİZMDE KONAKLAMA GÜNÜNÜ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
“Termal suyun nimetlerinden faydalanmaya gelen konuklarımız ortalama ilimizde 2-3 gün kalıyordu” diyen Boztepe, “Şimdi biz tarihsel ve kültürel çalışmalarımız sonrası konuklarımızı 5-7 gün kalmalarınız sağlayacağız. Bakın geçen gün yapılan motokros etkinliğinde bu bölgede yaptığımız 500 araçlık otoparkın yetmediğini gördük. Biz bu alanda köylerde yaşayan insanlarımızı da bilinçlendirmek adına Kapadokya’ya götürdük.Oradaki turizm çalışmalarını bire bir görmelerini istedik. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Kent merkezindeki konakları da turizme kazandırmak için uğraşıyoruz.’diyerek sözlerini bitirdi.
Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Boztepe Gün FM’in başarılı yayınlarının devamını diledi. Akar ise Boztepe’ye yayın dolayısıyla teşekkür etti. >> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi