Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

“100’ÜNCÜ YIL” İÇİN GEÇ Mİ KALIYORUZ?

Afyonkarahisar açısından 2022 yılı kelimenin tam anlamıyla “muhteşem bir yıl”… Çünkü Büyük Zafer’imizin 100’üncü yılını kutlayacağız bu yıl.
Bu konuda duyarlılık sahibi olan bir çok kesimde ise “Acaba geç mi kalınıyor” endişesi hakim. 2022 yılı başlayıp günler peşi sıra akarken, 100’üncü yıl namına pek bir hareket görülemiyor olması bu endişeyi artırıyor.
Oysa geçen yıldan itibaren planlamaların yapıldığı, 2022’nin başlaması ile birlikte “Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümü” içerikli bir çok etkinliğin peşi sıra devam edeceği beklentisi hakimdi hepimizde… Olmadı, olamadı…
Büyük Zafer’in 100’üncü yılı ile ilgili konuları, görüşleri, önerileri, uyarıları yaklaşık 3 yıldır gündemde tutmaya çalışıyoruz. Bu köşede konu hakkında bir çok kez kalem oynattık. Gazetemizde haberler yaptık. İlgilileri hemen her ortamda hareket geçirmeye çalıştık. Diğer basın mensuplarımız da bu yönde gayret gösterdiler. Bir çok yayın organı, meseleyi kendine dert edinenler anlattı/söyledi/yazdı/çizdi…
Sonrasında biliyor ve duyuyoruz ki komisyonlar kuruldu, toplantılar yapıldı, fikirler üretildi… İyi de; sonuç hani nerede?
***
Bilmiyorum konu hakkında kaçıncı kezdir yazı yazıyorum. Bir kez daha dikkat çekmek isterim ki, Afyonkarahisar için, Gastronomi için, Ayazini için, Kadın Kültür Evleri için, ekonomi için, turizm için, eğitim için, Afyonspor için, Zafer Havaalanı için, halk için, esnaf için, Belediye için, basın için, Üniversitelerimiz için, ilçelerimiz için özel bir önem taşıyan, eşsiz bir tanıtım fırsatı anlamına gelen “100’ÜNCÜ YIL” etkinliklerinde geç kalıyoruz. Hatta kaldık bile. 2022 ile birlikte gümbür gümbür ülke gündeminde “Büyük Zafer’in 100’üncü yılı” etkinlikleri ile yer almalıydık.
***
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bana göre, bizim görevimiz uyarıda bulunmak, öneri sunmak, dikkat çekmekten ibaret. Ötesi birilerinden “rol kapmak” olur ki, öyle bir niyet içinde olmadık, olmayız. Bu şehrin Valilik’i, Belediyesi, üniversiteleri, ATSO gibi, Baro gibi sivil toplum kuruluşları, gönüllüleri, eğitimcileri, siyasi partileri… Bu işe sahip çıkacaktır. Biz “geç kalma” noktasında endişeliyiz.
“Uyuyor musunuz yahu” tavrı takınmak, kafa yoranlara, emek verenlere, mesai harcayanlara haksızlık olur. Bu tavrı kimseye tavsiye etmiyoruz. Ama “zamanı boşa harcamama” noktasında da dikkatleri çekmek istiyoruz.
Herkes kendi alanında, üzerine düşenin en iyisini yapmalı, “rol kapma” yarışına girilmemelidir. Büyük Zafer’in 100’üncü yılı, “Devlet” öncülüğünde, “asker” ciddiyetiyle, “akademi” katkısıyla, halk nezdinde gümbür gümbür kutlanmalıdır… Geç olmadan.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER