Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

102 bin keklik ve sülün tabiata salındı

Ülkemizde hizmet veren 8
102 bin keklik ve sülün tabiata salındı

Ülkemizde hizmet veren 8 adet kanatlı hayvan üretim merkezi olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “2015 yılında 97 bin 200 adet keklik ve sülün üreterek, tabiata saldık. 2016 yılı içinde de 85 bin adet kanatlı yaban hayvanı üretip tabiata salmayı planlamıştık. Ancak bu yıl üretilen keklik ve sülün sayımız 102 bin 600 oldu. Böylece hedef sayımızı bir hayli aşmış olduk. Bu olumlu gelişmeler tabiatın desteklenmesi için de oldukça önemli” değerlendirmesinde bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca ülkemiz tabiatında geniş bir yaşam alanına sahip keklik ve sülünlerin tarım ürünlerinde ve ağaçlarda görülen zararlılarla mücadelede etkin bir rol üstlenerek, zararlılarla biyolojik mücadele yapılmasında tabiata büyük fayda sağlayacağını da ifade etti.
Bilinçsiz ve aşırı tarım ilacı kullanılması neticesinde kanatlı yaban hayvanlarının yaşam alanlarının bozulduğunun altını çizen Bakan Prof. Dr. Eroğlu, “Bilinçsiz ve kaçak avlanma sonucunda kanatlı yaban hayvanlarının popülasyonlarında önemli azalmalar görüldü, bazı türlerin nesli tehdit altına girdi. Bakanlık olarak yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması, sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile gelecek nesillere intikalinin sağlanması için hassasiyet gösteriyoruz. Bizler kanatlı ve memeli yaban hayvanı üretip uygun yaşam ortamlarına salmak suretiyle yaban hayatını destekliyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti