Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

11.12.2013’te açılıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
11.12.2013'te açılıyor

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tanıtım ve Sergileme Tesisi, kendi enerjisini elde etmesi ve yöresel aromatik bitkiler üretmesiyle örnek olacak

Tıbbi Aromatik Bitkiler Tanıtım ve Sergileme Tesisi’nin inşaatının bitirilmesi için yoğun çalışma sarf ediliyor. 11.12.2013’te hizmete açılması beklenen Tesis hakkındaki çalışmaları Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da yakından takip ediyor.
3 FARKLI ENERJİ ÜRETİLECEK
Tıbbi Aromatik Bitkiler Tanıtım ve Sergileme Tesisi, kendi enerjisini üretmesiyle, örnek olabilicek bir bina özelliğini taşıyor. Güneş panelleri ile güneş enerjisi, rüzgar gülü ile rüzgar enerjisi elde edecek. Tesisin bir bölümünde oprağın 3 metre aşağısına kurulan sistemle, topraktan gelen ısı enerjisi de kullanılacak. Tesis’te kurulan biyolojik arıtma tesisinde de sular arıtılıp bitkilere verilecek.
ÖĞRENCİLER DE YARARLANABİLECEK
Yaklaşık 5 milyon liraya mâl olacak Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tanıtım ve Sergileme Tesisi’nde bölge ikliminde büyüyen bitkilen yetiştirilecek, hem de Afyonkarahisar ikliminde yetişmeyen bitkilerin büyüyebileceği ve sergilenebileceği bir ortam hazırlanacak. Öğrencilerin, çiftçilerin ve firma temsilcilerinin yararlanabileceği bölümlerin de yer aldığı Tesis’te bir labaratuvar da kurulacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tanıtım ve Sergileme Tesisi’nin koruma duvarlarının yanlış yapımı ve tekrar yıkımı ile ilgili sorumluluğun müteahhit firmada olduğu belirtildi. İnşaatın, projeye uygun hâlde yürütüldüğü, projeye uyulmaması hâlinde gerekli tedbirlerin alındığı, müteahhit firmanın hatası nedeniyle maddi bir kayba uğranmadığı vurgulandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti