Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

11. Ege İlleri Tanıtım Günleri sona erdi

11. Ege İlleri Tanıtım Günleri sona erdi
11. Ege İlleri Tanıtım Günleri sona erdi

2005 yılında Ankara’da bulunan Ege Bölgesi vakıf ve derneklerinin bir araya gelerek oluşturduğu EGEM Platformu bu yıl 11. kez düzenlediği Ege İlleri Tanıtım Günleri Etkinliklerinde Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinin yöresel ürün ve kültürünü başkentlilere sergiledi.
8-11 Kasım 2018 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım günü etkinliklerine Ege bölgesi illerinin belediye, ticaret odaları ve esnaflarının yanında illerden valiler, bürokratlar ve siyasiler de katıldı.
Her yıl bir ilin dönem başkanlığını yürüttüğü platformun bu yılki dönem başkanlığını İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu yürüttü.
Aksu, fuarın ardından yaptığı değerlendirmede, “Amacımız bölgemizin kültürünü, yöresel ve doğal ürünlerini, folklörünü ve sosyal yapısını hem başkent Ankara’da tanıtmak hem de başkentteki hemşerilerimiz ile bölgelerimizden gelen hemşerilerimizi bir araya gelerek memleketlerine olan özlemlerini bir nebze de olsa unutturmak. Bu yıl da başarı ile tamamladığımız fuarımızda bu amacımızı gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu taşıyoruz. Hem illerden gelen katılımcıların hem de fuarı ziyaret eden kişilerin memnuniyetlerini görmek yürüdüğümüz yolda doğru bir işi layıkıyla gerçekleştirebildiğimizi kanıtlıyor bize. Tabii burada en büyük faktör vakıf ve derneklerimiz arasındaki dayanışmadır. Platformumuzun tüm başkanları ellerinden gelen her türlü çabayı sarf ederek bu tarz etkinliklerimizi Ege’ye yaraşır bir şekilde tamamlayabilmek için çalışıyor.” ifadelerini kullandı.