Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“12.4 milyon borcumuz var”

“12.4 milyon borcumuz var”

AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş, Yönetim Kurulu ile birlikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kulübün 12.4 milyon lira olduğunu açıkladı. Teknik heyet  ile yola devam etmeyeceklerine de dikkat çeken Başkan Karakuş şirketleşme, kongre, yeni sponsor, borçların detayları hakkında olmak üzere bir çok konuyu açıkladı

1 Kasım 2021 itibariyle Afyonspor olağan üstü kongre ile göreve geldiklerini söyleyen Başkan Karakuş, göreve geldiklerinde planlaması bitmiş, transferi yapılmış, teknik kadrosu oluşturulmuş, problemleri olan bir takımı devraldıklarını ifade etti.
“12.4 MİLYON BORCUMUZ VAR”
Mali durumla ilgili şeffaf olduklarına dikkat çeken Karakuş, “Bugün itibariyle faiz ve avukat giderleri hariç 12.4 milyon. İhtiyaç olan, ödeme yapmamız gereken rakam budur. Bunların çoğunluğu da, hatta yüzde 80’i sezon başında sözleşme yapılan oyunculara ait. SGK, Maliye giderleri var, teknik heyet giderleri var, eski teknik heyet giderleri var, dava dosyaları var, altyapı giderleri var bunların toplamı 12.4 milyonluk bir kaynağa bugün itibari ile ihtiyacımız var. Basında çıkan transfer yasağı dedikoduları kulağımıza geldi. Öyle bir şey söz konusu değil şuan. Ve en önemlisi çok ağırıma giden üzüldüğüm bir olaydır Afyonlu işadamlarımıza borcumuz var arkadaşlar. Ben isimlerini vermeyeceğim, kamuoyunun kıymetli, değerli işadamları bu arkadaşlar, hepimizin tanıdığı. Rica ediyorum buradan son kez de bu konuyu konuşmuş olacağım.” Dedi.
1. Ligden kalan borçlardan bahseden Karakuş, “1. Lig’den kalma şuanda 2 milyona yakın borcumuz var. Faizi hariç bunların. O gün ki  oyuncularla anlaşılamamış, tahkime gitmiş süreç var. Onlar da maalesef bize kalıyor.” ifadelerine yer verdi.
“AFJET’TEN 2 BUÇUK MİLYON CİVARI BORÇ PARA GELDİ”
“AFJET’ten de bize bugüne kadar kamuoyunu bilgilendireyim çok bilgi kirliliği var ki yanlış bulmamakla beraber bu sponsorluk işini bize borç para geldi, 2 buçuk milyona yakın bir borç para geldi. Bize bağış falan gelmedi. Sponsorluk anlaşmasından dolayı da gelmedi. Şuanda AFJET’e de borçluyuz. Bunu yaşatmak da sadece AFJET’in sorumluluğu değildir katılıyorum. bütün şehrin sorumluluğundadır. Bu şehrin ticaret odasındadır, bu şehrin müsiadındadır, afsiadındadır, bu şehrin belediyesindedir, valiliğindedir, vekillerindedir, bu şehrin en büyük taraftarlarındadır bu iş. Yani 12. adam dediğimiz adamlardadır bu iş.  Bu yanlış anlaşılıyor, AFJET şöyle verdi, AFJET şu sebepten şöyle sıkıntıya girdi. Alakası yok arkadaşlar gelen para bu işte” şeklinde konuştu.
“DÜNYANIN EN BÜYÜK MARKALARINDAN BİRİYLE ANLAŞMAK ÜZEREYİZ”
Güzel haberlerin de olduğuna dikkat çeken Karakuş, “Türkiye’nin en büyük ulusal ve uluslararası hatta dünyanın en büyük markalarından biriyle sponsorluk anlaşması yapmak üzereyiz. Henüz imzalar atılmadığı için ismini şimdilik telaffuz etmeyeceğim. Park Afyon AVM ile görüşüyoruz, yöneticileri de inisiyatif alacaklarını söylediler bir söz de verdiler.  Netlik kazandığında da kamuoyu önünde sözleşmemizi imzalayacağız” diye konuştu.
“AFYONKARAHİSARLI 1 TEK FİRMA İLE REKLAM SPONSORLUĞU YOK”
Afyonkarahisar’lı hiç bir firmanın sponsorluk anlaşmalarının olmadığını dile getiren Karakuş, “Üzülerek söylüyorum ki bu sezona dönük şu ana kadar Afyonkarahisarlı 1 tek firma ile reklam sponsorluğu yok bu çok acı bir durum. Bin tane mermer fabrikasının olduğu bir ilden bahsediyoruz. 20 bin ton sucuk üreten bir ilden bahsediyorum. 40 bin ton lokum üreten bir ilden bahsediyorum. 2 milyar yumurta üreten bir ilden bahsediyorum. 32 bin yatak kapasitesine sahip termal merkezin olduğu bir ilden bahsediyorum.” dedi.
“KISA SÜREDE KONGRE VAR”
Afyonspor yönetimi olarak kongre kararı aldıklarına dikkat çeken Karakuş, “Yönetim kurulu olarak gelecek sezon için de bir karar aldık. Kongre yapalım bir kendimize gelelim. Belki yönetime girecek yeni isimler vardır ve bize güç olur. Yönetime yeni talipler çıkar. Keşke Afyonkarahisar kamuoyundaki büyüklerimiz iş insanlarımız birleşse ve bir birliktelik oluşsa da hep birlikte götürsek. Kulübü vermemizi isteyen ve söyleyenlere de basın mensupları aracılığı ile duyuruyorum buyursun gelsinler. Projesiyle, programıyla, bütçesiyle gelen herkese bu kulüp açıktır. Ancak bu kulübü kimseye peşkeş çektirmeyiz. Bu kulüp bizim değil şehrin kulübüdür. 1-5-10 TL bağışlarla kurulan bir kulüp. 1967’den bugüne gelen bir ağaç Afyonspor. Böylesine köklü bir camiayı kimseye peşkeş çektirmeyiz” ifadelerine yer verdi.
“YENİ YÖNETİM KULÜBÜ A.Ş. YAPACAK”
Yeni yönetimin kulübü şirketleşmeye götüreceğini ifade eden Karakuş, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kulüplerin şirketleşmesi zorunlu hale geldi. Kongre kararı almamızın en önemli nedenlerinden biri de bu. Yeni yönetim kulübü AŞ. Yapacak süreci tamamlamak zorunda. Bu süreçte hakikaten elini taşın altına koyacak, bütçe koyacak, kar-zarar ortaklığına girecek bir yönetim oluşmalı. Keşke tamamını Afyonluların aldığı hisselerde her birine 50 bin TL yıllık ödeme yapılsa Afyonspor’un hiçbir sıkıntısı kalmaz.” şeklinde konuştu. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberinin detayları yarın gazeteniz Kocatepe’de…