Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12 bin mezunla 20. yıl coşkusu

Bu haberin fotoğrafı yok
12 bin mezunla 20. yıl coşkusu

2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet töreninde konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin 20. yılında 20. mezuniyet törenini gerçekleştirmenin kıvanç ve gururunu yaşadıklarını söylerken yürütülen çalışmalar ve faaliyetleri anlattı. AKÜ’den bu akademik yılda 12 bini aşkın öğrenci mezun oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet töreni dün ANS kampusü Atatürk Kongre Merkezi’nde yapıldı. AKÜ fakültelerinin, yüksekokullarının, Devlet Konservatuvarının ve Meslek Yüksekokullarının dereceye girerek mezun olan öğrencileri mezuniyet sevincini kep atarak kutladılar
ARTIK HAYAT OKULU BAŞLIYOR
AKÜ Devlet Konservatuarı öğretim elemanlarınca sunulan müzik dinletisi sonrasında 2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet töreni açılış konuşmasını Öğrenci Konseyi Başkanı Nurullah Kürşad Solak yaptı. AKÜ’nün 2011-2012 eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle, yaklaşık 4 bin öğrencinin çeşitli branşlardan lisans eğitimini tamamladıklarını belirten N. Kürşad Solak, 4 bin hizmet gönüllüsünün, en kısa sürede, vatanın çeşitli coğrafyalarında, farklı dallarda çalışmaya başlayacakları umudunu paylaştı. Üniversitelerin en önemli misyonunun, eleştirel aklın, özgür düşüncenin ve topluma fayda sağlayıcı bilginin üretilmesi ve toplumla paylaşılması olduğu düşüncesini aktaran Solak; “Ancak üniversitelerimiz, her zaman bu misyona uygun bir yapılanma içerisinde olamıyorlar. Üniversitelerimizin bu yönde çaba göstermeleri, öğrenciler olarak bizim talebimizdir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine, hatta bunun üzerine çıkarmak bu yolla olacaktır. Bize bu ülkeyi hediye eden ecdadımıza karşı sorumluluğumuz gereği olarak da, bu yönde gayret göstermeliyiz. Ulu önderimizin de söylediği gibi; ‘Türk milletinin istidadı ve kesin kararı durmadan, yılmadan ilerlemektir. Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan yorulmadan yürüyecektir.’ Evet. Bu gün bu güzide üniversiteden, arkadaşlarımızdan, hocalarımızdan ayrılmanın burukluğunu yaşamaktayız. Bunun yanında ise içimizde yeni bir okula başlamanın heyecanını taşıyoruz. Bu yeni okul, diploması olmayan sınavı bir ömür süren bir hayat okuludur. Tüm arkadaşlarıma ‘hayat okulunda’ başarılar diliyorum.” dedi.
“YOLUMUZ AÇIK OLSUN”
Üniversite yaşamları boyunca kendilerine destek olan ailelerine teşekkür eden AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Nurullah Kürşad Solak, artık ailelerinin karşısında kendi ayakları üstünde durabilen özgür bireyler olarak bulunduklarını, bunda onların çok büyük payları olduğunu söyledi. Üzerlerindeki emekleri nedeniyle ailelere çok teşekkür eden Solak; “Artık bitiriyor, mezun oluyoruz. Bir yandan sınavların, sunuşların, projelerin ve sabahlayıp yetiştirmemiz gereken her şeyin artık bitmiş olmasının dayanılmaz hafifliği; bir yandan da hayatımızdaki bir dönemi kapatmanın, Afyon Kocatepe’den ayrılıyor olmanın hüznü. Sanırım bu karmaşık hisleri uzun süre üstümüzden atamayacağız. Afyon Kocatepe’yi sizlerle birlikte yaşamak, sizlerle yan yana olmak büyük keyifti. Herkese bol şans dilerim, yolumuz açık olsun.” diye konuştu.
BİR MEZUNİYET DAHA VAR
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak’ın 2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin 20. yılında 20. mezuniyet törenini gerçekleştirmenin kıvanç ve gururunu yaşadıklarının altını çizdi. Genç ve dinamik bir üniversite olarak, 20 yıldır, ülkenin gençlerini yetiştirmeye, ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli bilimsel araştırmalar yapmaya ve bulunduğu topluma faydalı işler üretmeye çalıştıklarından söz eden Rektör Solak; “Bugün, şimdiye kadar yetiştirdiğimiz ve mezun ettiğimiz öğrencilere, lisans düzeyinde 4106; ön lisans düzeyinde de 7982 mezun öğrenciyi daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Bu akademik yılda toplam 12088 öğrenciye temsili diplomalarını vereceğiz. Yine bu akademik yılda enstitülerimizden lisansüstü eğitimlerini tamamlayan 288 öğrencimizle birlikte geçmiş yıllardaki mezunlarımıza, enstitülerimizin kuruluşunun 20. yılı münasebetiyle önümüzdeki Pazartesi günü bu salonumuzda bir mezuniyet töreni daha gerçekleştireceğiz. Günümüz dünyasında yaşanan hızlı değişim ve dönüşümler, bilginin üretimini, kullanılmasını ve aktarılmasını önemli hale getirmiştir. Bilgi üretim ve bilgiye erişim süreçlerindeki hızlı gelişmeler, bilgi üretiminde rol alan kurumların da değişmesine ve bilgi üretim süreçlerinin yeni koşullara uygun hale gelmesine yol açmıştır. Bilgiye erişimin bu kadar kolaylaşması ve erişim için gerekli araçların toplumda kullanımının yaygınlaşması, bilgi tüketimi yanında bilgi üretim olanaklarının da artması anlamına gelmektedir.” şeklinde konuştu.
496 YABANCI ÖĞRENCİ KONTENJANI
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, tüm gelişmelerin, yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacı arttırdığını, bu yeni oluşumun temel unsurlarından birinin kuşkusuz üniversiteler olduğunu ifade etti. Çağdaş bir toplum olmanın gereği olan ‘analitik düşünceye dayalı bilimsel bir eğitim sistemi’, ve ‘evrensel etik değerler’ koşullarını yerine getirebilecek tek kurum olan üniversitelerin, kendini yenileyebilen, değişime ayak uydurabilen, dünya standartlarında eğitim kalitesi sunabilen, öğrenmeyi öğreten, çok sesliliğe önem veren, uluslararası arenada yer tutabilen özgün bir kurum olması gerektiğine dikkat çekti. Üniversitelerin gelecekteki vizyonunun, uluslararasılaşma niteliğine göre belirleneceğini belirten Solak; “Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak yabancı uyruklu öğrenci sayımızı gelecek dönemde olabildiğince arttırmak istiyoruz. Bu doğrultuda bir kontenjan çalışması yaparak, yabancı uyruklu öğrencilerimiz için 496 adet kontenjan belirledik. Kontenjanlarımızın çoğunluğunu yabancı uyruklu öğrenciler için cazip olabilecek sağlık alanındaki bölümlerimizle, Çağdaş Türk Lehçeleri, Beden Eğitimi ve Güzel Sanatlar alanlarına ayırdık. Yabancı Öğrenci Sınavı için de başvurularımızı almaya devam ediyoruz. Şu ana kadar memnuniyet verici bir talep olduğunu bilmenizi isterim.” ifadelerine yer verdi.
BÖLÜMLER AÇILIYOR FAKÜLTELER KURULUYOR
Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ’nün kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunan, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına gerekli katkıyı sağlayan, çağdaş dünyayla entegre olmaya önem veren, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan üniversitelerden olduğunu belirtti. Solak, üniversitesinin yeniliklere ve patent geliştirmeye birinci derecede önem veren, aktarmacılığa değil, inşa ve senteze dönük öğrenme metotlarını benimseyen, proje tabanlı araştırmalarla inovasyon ve patent üretmeyi hedefleyen, “yaşayarak öğrenme” ve sürekli eğitim” tekniklerini etkin kılabilen, dinamik ve etkileşimli eğitim sürecini esas alan, geleceğin ideal üniversitesi olabilmek için var gücüyle çalıştığını ifade etti. AKÜ’nün gelişimini sürdüren bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Solak, bir taraftan üniversitenin çeşitli fakültelerinde bölge ve ülke ihtiyaçları dikkate alınarak yeni bölümler açılırken, diğer taraftan yeni enstitü ve fakültelerin kuruluşunun sağlandığını ifade etti.
İSLAMİ İLİMLER
FAKÜLTESİ KURULACAK
Yeni kurulan Hukuk Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin fiziksel ve akademik personel donanımının tamamlanarak, YÖK’ün öngördüğü şartları yerine getirip önümüzdeki akademik yılda öğrenci alımı planladığını anlatan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak şunları söyledi: “Ahmet Necdet Sezer kampusumuzun en uç noktasında bulunan Hukuk Fakültemiz ile kampus merkezinde yer alan Mühendislik Fakültesi arasındaki yol, otopark ve çevre düzenlemesi bitirilerek kullanıma açılmıştır. Ali Çetinkaya kampüsünde inşaatı devam eden 200 yataklı ilk yardım ve FTR hastanemizin ana inşaatı tamamlanmıştır. Çevre düzenleme çalışmaları ise hızla
devam etmekte olup, Ağustos ayında bitirilmesi planlanmıştır. Bu yeni hastanemiz, gerekli kadro ile cihaz alımı tamamlandığı an hizmete açılacaktır. Aynı kampüste inşaatı devam eden Güzel Sanatlar Fakültesi binalarının da inşaatı hızla devam etmektedir. Bu iki birimimizin binaları da bu dönem tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılında hizmete sokulacaktır. Rektörlüğümüze bağlı İslami İlimler Fakültesi kuruluş talebi Yükseköğretim Genel Kurulu’ndan geçirilerek kabul edilmiş ve Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulmuştur. Akademisyenlerin talepleri, yerel, bölgesel ve ulusal ihtiyaçlar kapsamında üniversitemiz bünyesinde yeni Araştırma ve Uygulama Merkezleri açılmaktadır. Diğer taraftan Üniversitemiz; Üniversite-Sanayi, Üniversite-Şehir, Üniversite-Sivil Toplum işbirliğine büyük önem vermektedir. Bu bağlamda 15 Mayıs 2012 tarihinde Rektörlük binamızın arkasında yer alan (D) Blokta 9 işlik 2 ofis ve 1 toplantı salonundan oluşan Teknoloji Geliştirme Merkezini hizmete açmıştır. Bu merkez için 2 proje için ön onay verilmiştir.”
ANNE BABALARIN MUTLULUĞU PAYLAŞILDI
Konuşmasında anne babalarada hitap eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, onların mezuniyet töreninin en mutlu kişileri olduklarını, anne babaların çocuklarına sağladıkları maddi ve manevi desteğin, emeklerinin ve özverilerin karşılığını aldıklarını söyledi. Solak şöyle konuştu: “Çocuklarınızın dürüst, çalışkan, saygılı, toplum değerlerini gözeten ve mutlu bireyler olmaları için yaklaşık yirmi iki yıldır tüm gayretinizle ve sabrınızla mücadele ettiniz. Yılmadan, usanmadan onları desteklediniz. Çoğu zaman kendi önceliklerinizden vazgeçerek onların yaşama sımsıkı tutunmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için var gücünüzle çalıştınız. Kendi ellerinizle teslim ettiğiniz bu sıcak yuvadan ayrılırken yine onların yanmdasınız ve heyecanlarını, mutluluklarını onlarla paylaşıyorsunuz. Hepinizi, bu paha biçilmez desteklerinizden dolayı yürekten kutluyorum. Bugün çocuklarınızın AKÜ’den mezun olduğunu görmenin heyecan ve gururunu yaşıyorsunuz. Bu sizin hakkınız. Bunu doyasıya yaşayınız. Çünkü onlar ailesine, toplumuna ve insanlığa yararlı bir gençlik yetiştirme yolunda, dürüst, çağdaş, bilinçli, milli ve evrensel değerleri özümsemiş bireyler yetiştirmek için 7 gün 24 saat çalışan öğretim elemanlarımızın topluma birer armağanıdır. AKÜ mensupları olarak bizler, sizin bu haklı gurur ve mutluluğunuza katılıyor, daha nice güzellik ve mutluluklar yaşamanızı diliyoruz.”
HOCALARIN EMEKLERİ UNUTULMAYACAK
Öğrencilerin yaşama hazırlanmasında özveriyle çalışan, öğrencilerin bilgiye erişimi önündeki engelleri yılmadan, usanmadan aşarak onların daha donanımlı olmaları yolunda her türlü çabayı gösterdiklerini vurguladığı akademisyenlerin katkılarının yok sayılamayacağını ifade eden Rektör Solak; “Sizler, bu zahmetli ve özverili uğraşınızda, karşılaştığınız bütün sosyal, ekonomik ve teknik sorunları sınıf ve laboratuar kapısında bıraktınız. Sadece bu tutum ve davranışlarınız bile her türlü takdire değerdir. Üniversitemizin kendisini aşması, diğer üniversiteler içinde daha iyi bir konumda yer alması için de olağanüstü bir çaba gösterdiniz. Bu çabalarınızı takdirle karşılıyor, üstün gayretlerinizden dolayı kutluyor ve daha iyiye daha güzele erişebilmek için de bu başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Değerli öğretim elemanı arkadaşlarım; her birinizin yıllarını verdiği bu görevde emekleriniz, öğrencileriniz tarafından saygı ve sevgi ile hatırlanacaktır.” dedi. Solak, öğrencilerine mezuniyetin, geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonu ve kazanımlarn kullanılarak üretken olacakları yeni bir yaşamın başlangıcı olduğunu belirtti. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, öğrencilerin yoğun uğraşlar ve disiplinli çalışmaların ödülünü aldıkları bir günde bulunduklarını, onların birimlerinizden dereceyle mezun olarak kendilerinin ve ailelerinizin gurur kaynağı olduklarını sözlerine ekledi.
HAK VE ADALETTEN AYRILMAYIN
Mezuniyet töreninin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptı. Vali Balkanlıoğlu, diplomanın önemli olduğunu ve diplomanın mezun öğrencilerin bundan sonraki yaşamlarında çizecekleri rotayı belirleyecek anahtar niteliğini taşıdığını söyledi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, üniversitede okuduğu yıllarda yaşadıklarından kısa örnekler verdi. Vali Balkanlıoğlu, “Diploma almak elbette önemli ama önemli olan bundan sonraki yaşamınızdır. Ancak hangi mesleği icra ederseniz edin, hiçbir zaman hak ve adaletten ayrılmayınız. Makam ve mevkiler gelip geçicidir. Hangi makam ve mevkide olursanız olun kalp kırmaktan, haksızlık yapmaktan kaçınınız. İnsanlık idealinizi asla kaybetmeyiniz. İdeallerinize kavuşmanızı ve hayatınız boyunca başarılı ve mutlu olmanızı diliyorum.” dedi.
TÖREN KEP ATIMIYLA SONA ERDİ
Açılış konuşmalarının ardından AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri tarafından Afyon yöresine ait halk oyunları gösterisi sergilendi. Törende AKÜ Fakülte, Yüksekokul, Devlet Konservatuvarı ve Meslek Yüksekokullarının dereceye giren mezun öğrencilerine protokol üyeleri ile Fakülte dekanları ve Yüksekokul müdürleri tarafından belgeleriyle birlikte ödülleri verildi. Tören, öğrencilerin geleneksel olarak kep atmalarının ardından sona erdi. Törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, AKÜ eski Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in yanı sıra il protokol üyeleri ile AKÜ öğretim elemanları ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti