Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

120 öğrenciye bisiklet verildi – Kocatepe Gazetesi

Kamil Miras Anadolu Lisesi
120 öğrenciye bisiklet verildi

Kamil Miras Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda yapılan 3. Kitap Okuma Yarışması ödül törenine AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Latif Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, kurum müdürleri, belediye başkanları şube müdürleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.
“5 BİN 231 ÖĞRENCİMİZİN KATILMASI BİZİM İÇİN KIYMETLİ BİR DURUM”
Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, “Kaybedeni olmayan bir yarışmanın ödül törenindeyiz. Geçtiğimiz hafta 16 sınav merkezinde 300’den fazla gönüllü gözetmenimizin görev aldığı sınavımızı gerçekleştirdik. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmamızda 3 yılda toplamda 30 bine yakın kitabı Afyonkarahisar Belediyemizin desteği ile ortaokul ve liselerimizin kütüphanelerine ulaştırdık. Her yıl artan bir teveccühle devam eden projemizde bu yıl 5 bin 231 öğrencimizin, evladımızın yarışmamıza müracaat etmesi katılması bizim için ayrıca kıymetli bir durum. Bu proje ile sizleri okuyan, kitap dostu nesiller olmanız adına bir gayret ortaya koymaya çalıştık.” dedi.
Arslan konuşmasının sonunda projeye emek ve destek verenlere teşekkür etti.
“YARIŞMA; EN FAZLA KAZANANI OLAN BİR YARIŞMA OLDU”
Yarışmada çok fazla kazanan olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Eğer iyi bir medeniyet tasavvur ediyorsak bunun yolu mutlaka okumaktan geçer. Zaten insanlık tarihine doğru, inanç tarihine doğru geri gittiğimizde, anahtar kavram ‘Oku’ değil midir? İşte ilim ve kültürün bilimin kapısından girmek ancak okuma kültürünü artırmakla oluyor. Yola çıkmış olan bu yarışma, gerçekten bu nokta da hizmet edebilecek, büyük bir emek sarfedilen bir koordinasyondur. Binlerce öğrencimiz bu vesile ile kitap okudular. Binlerce kitap ilimizin kütüphanelerinde yerini aldı. Başta bu projenin başlatılmasında emeği geçen Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubemize ve Afyonkarahisar Belediyemize gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Şube Başkanımız kaybedeni olmayan bir yarışma demişti, biz milli eğitim camiası olarak en fazla kazananı olan bir yarışma olarak görüyoruz. Öğrencilerimiz hem okuma alışkanlığını kazandılar, hediyeler kazandılar, hem de okullarımızın kütüphaneleri de kitapla dolmuş oldu.” ifadesine yer verdi.
“BİZ BU PROGRAMLARA ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
İnsan gelişimine katkı sağlayan programlara çok büyük önem verdiklerini belirten Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Latif Selvi, “Biz yalnızca bir yarışma yapmak istemiyoruz. Aynı zamanda bir organizasyon yapmak için de bir araya gelmiş değiliz. İsme baktığımızda esasında başlık meseleyi anlatmaya yetiyor, ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’. Eğer idealleriniz varsa ve onları hayata geçirmek istiyorsunuz, o zaman siz bir toplum inşasından söz edebilirsiniz. Bunun içinde biz programlara çok büyük önem veriyoruz. Böyle gelmiş böyle gider dediğimizde olup bitene kendimizi teslim ederiz, selin önündeki bir çöp gibi savrulur gideriz. Veya olup biten şeyleri görmezden gelelim dersek, o zaman da görmemizi gerektirecek hiçbir şey olmaz. Gözü kapalı bir şekilde savrulmaya razı oluruz. Ama eğer yeryüzünün en kıymetli varlığı olan insanın şahsınıza temayüz etmiş yapısıyla bir gelecek idealiniz varsa, siz hiçbir şeyi görmezden gelemezsiniz.” diye konuştu.
“3 KURUMUMUZ EN HAYIRLI, BEREKETLİ, DOĞRU İŞİ BERABERCE YAPMIŞLAR”
Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi’nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin düzenlediği 3. Kitap Okuma Yarışması’ndan övgü dolu sözlerle bahseden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubemizi, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve Afyonkarahisar Belediyemizi, önceki başkanımız İl Genel Başkanımız Burhanettin Beyi ve mevcut Başkanımız Mehmet Zeybek Beyi kutluyorum. En hayırlı, en bereketli, en doğru işi beraberce yapmışlar. Gençlerimizin hem okumasını sağlamışlar, hem de onların bir ay sonra spor yapacağı, gezeceği, muhteşem bisikletleri de onlara hediye ediyorlar. Geçen hafta Almanya Münih’teydim. Şehrin yarısı bisikletle geziyor. İnşallah bu süreç bir taraftan gençlerimizin çok daha fazla okumasına bir taraftan daha fazla bisikletle gezmeye, spor yapmaya hem beyni daha çok doldurmaya vesile olur. Gerçekten üç kurumumuzu da canı gönülden kutluyoruz. Gençler o kadar önemli bir iş yaptınız ki, sizin bugün okuduğunuz bu kitaplar başladığınız bu süreç, hayatınızın sonuna kadar size olağan üstü büyük katkılar sunacak. İleride önemli noktalara geldiğinizde geriye dönüp baktığınızda diyeceksiniz ki biz bir zamanlar üç kurumun yaptığı bir program olmuştu. Onların sayesinde okumaya başlamıştım ve o beni bugünlere getirdi diyeceksiniz.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Selvi’ye Başkan Arslan ve Müdür Yalçın tarafından hediyeler verildi. Daha sonra ise ödül almaya hak kazanan çocuklara bisikletleri dağıtıldı. Ayrıca 5-6, 7-8. sınıf ve liselerde birinci olan öğrencilere bisikletle birlikte bilgisayar da hediye edildi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi