Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12’den Vuracaklar – Kocatepe Gazetesi

12’den Vuracaklar – Kocatepe Gazetesi
12’den Vuracaklar

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencilerinin Okçuluk faaliyetlerini yürüteceği “12’den Vuranlar” projesi yapılan açılış töreni ile başladı. Törende profesyonel Okçuluk sporcusu ve TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Ayten Avcı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Muhlis Öç birlikte hedefteki balonları vurdu.
Törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, okul yönetimi, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış töreninde konuşan Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Ömer Yalınkılıç, “Ata sporumuz olan okçuluğun öğrencilerimiz arasında önemli bir yer edineceğine inanıyoruz. Akademik alanda ilimizi temsil eden sevgili gençlerimiz, spor, sanat alanında olduğu gibi okçuluk alanında da yüzümü ağartacağına inancımız tamdır.”
“FEN LİSESİ ÖNCÜLÜK EDECEK”
Fen Lisesi öğrencilerinin hem kültür, hem de ata sporlarının günümüzde tanıtılması için öncülük edeceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokoller çerçevesinde bir programlar ve yarışmalar yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de 12’den Vuranlar projesi. Bu projede bulunmaktan bizde mutluluk duyuyoruz. Gerçekten bu tür ata sporlarımız bizim geleceğimiz çok önemli. Öğrencilerimiz ata sporlarını ne kadar çok yaparsa, uygularsa, yaşarsa, hem geleceği ile ilgili hem de geçmişi yaşatmakla ilgili büyük çalışmalara imza atmış olacaklar. Çocukluğumuzda bizde ok atar, ata biner, cirit oynar, bu tür etkinlikler yapardık. Yalnız yeni nesil gençliğimiz maalesef, bu tür etkinliklerde fazla bir çaba göremiyor. İnşallah bu tür projeler, beklediğimiz, özlediğimiz, arzuladığımız gençliği yetiştirmede bizlere öncülük edecektir. Okul Müdürümüzün de söylediği gibi Okulumuz akademik olarak büyük başarıları imza atıyor. Gerçekten ilimizin örnek olarak ve parmakla gösterilen bir okulu. İnşallah bundan sonra da hem kültürümüzü yaşatmakta hem ata sporlarımızı yaşatmakta bizlere öncülük edecekler. Şimdiden bu projede yer alan tüm öğretmen arkadaşlarımıza, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.  
Konuşmaların ardından yapılan gösteride profesyonel Okçuluk sporcusu ve TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Ayten Avcı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Muhlis Öç birlikte hedefteki balonları vurdu. Sonrasında Müdür Yardımcısı Akçil ve Okul Müdürü Yalınkılıç hedefe ok attı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi