Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“13 yılda 750 akülü araç dağıtıldı”

İGM Başkanı Burhanettin Çoban,

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, engelliler için yurt dışından getirilen toplam 84 araçtan 40 adedini törende dağıttıklarını söyeleyerek, “ 2009 yılından itibaren Belçika’daki hemşehrilerimizle beraber dağıttığımız akülü araç sayısı 750’ye ulaştı” dedi

İl Genel Meclisi (İGM) üyeleri, hayırsever katkıları ve Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı işbirliğiyle engelliler için yurt dışından getirtilen akülü araçlar dün sabah meclis bahçesinden düzenlenen törenle dağıtıldı. Törene; Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve İGM Merkez Üyesi Av. Ferda Ertürk, Kızılay Şube Başkanı Mehmet Yakın, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Kent Konseyi Engelliler Başkanı Faruk Özkara, İGM üyeleri, Özel İdare çalışanları, engelliler aileleriyle birlikte katıldılar.
“20 MAYIS CUMA GÜNÜ İSCEHİSAR’DA ARAÇ DAĞITACAĞIZ”
Törenin açılış konuşmasını engelli araçların yurt dışından getirtilmesinde etkin rol oynayan ve AK Parti Emirdağ İGM Üyesi Necati Şevik yaptı. Şevik, “Akülü araçları almak için ben bir ay önce yurt dışına gitmiştim. Bu törende getirdiğimiz akülü araçlardan 40 tanesini dağıtacağız. İnşallah 20 Mayıs 2022 Cuma günü 20 adet akülü aracı İscehisar ilçesinde dağıtacağız. Sözü fazla uzatmadan en çok bu çalışmaya destek olan mermerci iş insanlarımıza, İlçe Başkanımıza, yurt dışından destek veren gurbetçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
“KIZILAY AFYON ŞUBESİ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNE ADAY”
Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Yakın, yönetim olarak 2019 yılında göreve geldiklerini hatırlattı. Bu yıl seçimli genel kurul sonrası tekrar göreve seçilerek hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Yakın, “Dernek hizmetlerinde tecrübe kazandıktan sonra Kızılay’ın 265 şubesi içerisinde Afyonkarahisar Şubesi olarak performans değerlendirmelerinde Türkiye 3’cüsü olduk. Aynı yıl verileri Türkiye’de en hızlı giren il olduk. Bu önemli çünkü verileri hızlı girdiğimizde Kızılay Genel Merkezi’nden gelen tüm kaynakları kullanabiliyoruz. Başka illerin kullanamadığı kaynakları da verileri hızla işleyerek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Dağıtımını yaptığımız akülü araçlara katkıda bulunan iş insanlarımıza ve hayırseverlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Onların emanetlerini yerli yerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Şube olarak performansımızı artırarak inşallah önümüzdeki yıllarda Türkiye birinciliğine adayız. Buna da sizin katkılarınızla ve desteklerinizle ulaşacağız inşallah. Göreve geldiğimizden bu yana sınırsız desteklerini esirgemeyen İGM Başkanı Burhanettin Çoban’a özellikle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“TOPLAMDA 750 ARAÇ
DAĞITIMI YAPILDI”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, Emirdağ İlçesi’nden, başta Belçika, sonra Hollanda ve Avrupa’nın birçok bölgesinde çok sayıda gurbetçi olduğunu ifade etti. Çoban, “Gurbetçi hemşehrilerimiz sağ olsunlar Belçika’da Emirdağ Yöresi Yardımlaşma Derneğini (EYAD) kurmuşlar. Bizde dernek yönetimiyle 2009 yılında tanıştık. O dönem ki Başkanı Metin Eder ve Başkan Yardımcısı Necati Şevik ağabeyimizle görüşerek bu işi Afyon’da başlattık. Türkiye’nin birçok iline akülü araç gönderdik. Dağıtımını yapacağımız 84 araçla birlikte 2009 yılından bu yana Belçika’daki hemşehrilerimizle işbirliğiyle dağıttığımız akülü araç sayısı 750’ye ulaştı. Hollanda’da geçici hastalığa maruz kalanlar için orada akülü araç tahsis ediliyor. Sigortalı kişinin rahatsızlığı geçeceği zaman ilgili kuruluş aracı alıp akredite bir organizasyona devrediyor. İşte biz o kurumdan bu araçları temin ediyoruz. Bir tır yaklaşık 80 ila 84 arasında akülü araç alıyor. Üzerlerine de ittirmeli dediğimiz manuel bisikletlerden koyuyoruz. Bunu ancak bir kamu kurum ya da kuruluşu aracılığıyla yapmamız gerekiyor. Afyon Kızılay Şubesi sağ olsunlar Şube Başkanı Mehmet Yakın ve ekibiyle görüştük. Bize yardımcı oldular. Elimde bir zarf görülüyor. Bu zarfta gurbetçi hemşehrilerimiz, gurbetçi kadınlarımızın ihtiyaç sahibi engellilere akülü araç alımı için topladıkları para miktarları ve isimleri var. Hepsine bu vesileyle teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“SEVİNÇ VATANDAŞLARIN
GÖZÜNDEN OKUNUYOR”
Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe araç dağıtım töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Akülü araçlarına kavuşacak vatandaşlarımızın sevincini gözlerinden okuyoruz. Devlet vatandaş iş birliği projesinin en önemli etaplarından biri olan devletin üzerindeki yükü alan ve Afyon’daki her hayırsever etkinlikteki yüzlerini sürekli görmekten büyük mutluluk duyduğumuz aynı hayırseverlerimize halkımız ve valimiz adına teşekkür ediyorum. Şükranlarımızı sunuyorum. Akülü araçlarına kavuşan tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını, hayırseverlere dualarını eksik etmemelerini temenni ediyorum. Ümit ediyorum ki Afyonkarahisar bu noktada gerçekten Türkiye’nin en önde gelen illerinden biri oldu. Benzeri etkinliklerin devam etmesini diliyorum.”
“HÜKÜMETLERİMİZİN ENGELLİLERE PEK ÇOK HİZMETİ VAR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır hadis-i şerifi gereğince sözkonusu projeye katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah yaptıkları bu hayırları inşallah mizanlarına yazsın. AK Parti hükümetleri olarak iktidar olduğumuz 20 yıl boyunca engellilere yaptığımız hizmetleri saysak herhalde çok uzun zaman alır. Ama şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Engellileri eve kapanmaktan, toplumun içine karışmalarını sağlayan hükümetlerimizdir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Araçları alan kardeşlerimiz araçlarını inşallah hayırla kullansınlar. Allah kaza bela vermesin.”
“ENGELLİ AİLELERİNİN ÇEKTİKLERİ SIKINTILARI ÇOK İYİ BİLİYORUM”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, çok bereketli ve hayırlı bir işin başında olduklarını dile getirdi. Özkaya şöyle konuştu: “Engelli kardeşlerimizin bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşılamakta, onlar için çok önemli bir adım olan akülü araçların teslim törenindeyiz. Necati Şevik ağabeyimiz geçmişte bu işi başlattı. Burhanettin Çoban Başkan devam ettiriyor. Değerli iş insanı kardeşlerimiz destek veriyorlar. Allah razı olsun. Bundan daha kıymetli, daha mübarek bir hayr az bulunur. Gücü kuvveti hepimizin sağlamken yerindedir. Ama bir anda bir kaza oluyor, başımıza bir iş geliyor hepimiz bir engelli adayı olabiliyoruz ya da engelli oluyoruz. O nedenle bu kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları bilip onlara destek vermek, onların bir nebze olsun dışarı çıkmasını temin etmek, kendi işlerini görebilmek, ailelerinin çektiği sıkıntıları görebilmek bilhassa annelerin çektiği sıkıntıları rahatlatmak için yapılan her gayret mübarektir. Eşim de rehabilitasyon merkezi sahibi olması nedeniyle bu süreçleri yakinen bilen, 20 yıldır engelli ailelerin yaşadıkları sıkıntıları bilen biriyim. Dolayısıyla zor bir süreç biliyorum. Onun için emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”
“HÜKÜMETİMİZ ENGELSİZ BİR ÖMÜR İÇİN ÇALIŞIYOR”
Akülü araç dağıtım töreninin son konuşmasını eski Orman ve Su İşleri Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. DR. Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu şu ifadeleri kullandı: “Akülü araç alan kardeşlerimizi ziyaret ettiğimiz zaman onların gözlerinin içindeki ışıltıyı görmekten çok mutlu olduk. Bu organizasyona emeği geçenleri gönülden kutluyorum. Belçika, Hollanda, Fransa ve Türkiye’deki kardeşlerimizi kutluyorum. Emeği geçen İl Özel İdaremiz ve Kızılay bu işi hep beraber başarmışlar. Bir kardeşimizin kızının söylediği beni çok duygulandırdı. ‘Artık uyuyamıyorum, araç gelecek ve ben kimsenin yardımı olmadan çarşıya, pazara gidebileceğim’ diyor. Böyle bir mutluluğu kazandırdığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Hükümetimiz ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın sloganı şuydu; ‘Engelli kardeşlerimize, engelsiz bir hayat, engelsiz bir ömür.’ Bunun için hükümetimiz gece gündüz çalışıyor. Engellilerle ilgili her kurum için belirli bir istihdam mecburiyeti getirildi. Yani onları evlere hapsetmekten kurtardık. Artık her yerde bu kardeşlerimizi kamu kurumlarında, fabrikalarda, özel sektörde görebiliyoruz. Artık çarşıya pazara rahatça çıkıyorlar. Yolları yaparken ona göre yapıyoruz. Bugüne kadar çok şey yaptık ama engelli kardeşlerimiz için daha yapılacak çok şey var.” Konuşmaların ardından akülü araç temini çalışmasına katkı sunan yurt dışındaki gurbetçi hayırseverlerle telefon bağlantısı yapılarak onlara teşekkür edildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi