Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

137 bin öğrenci için ziller bugün son kez çalacak

Bu haberin fotoğrafı yok
137 bin öğrenci için ziller bugün son kez çalacak

2011-2012 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. Afyonkarahisar genelinde 137 bin 191 öğrenci bugün karne alacak. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrenciler ve anne babalara önemli tavsiyelerde bulunurken 4+4+4 eğitim sistemine geçiş hakkında detaylı bilgilendirme yaptı

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 4+4+4 eğitim sistemi hakkında bilgi vererek öğrenciler ve veliler için endişe duyulacak bir durumun söz konusu olmayacağı mesajını verdi. Yalçın karnesi iyi olmayan öğrenci velilerine çocuklarına ölçülü yaklaşmalarını, yeni öğrenim yılının başından itibaren takip ederek evlatlarını mutlaka dinlemelerini tavsiye etti.
KADEMELİ GEÇİŞ YAPILACAK
4+4+4 eğitim sisteminin TBMM iradesi ile çıkarılan bir kanunla uygulanacağını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, bununla ilgili uygulama açısından bir genelde yayınlandığını dile getirdi. 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren sistemin uygulanmaya başlanacağını aktaran Yalçın; “Yeni kanunu uygularken mevcut öğrencilerimizin, velilerimizin fazla etkilenmemeleri açısından geçiş sürecini mağduriyete sebebiyet vermeyecek yumuşak bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Elbette okullar bağımsız olarak ilkokul, ortaokul, lise olarak kurulacaklar. Bunun içinde 4 yıllık bir sürece ihtiyaç var. Bunu Sayın Bakanımızda ifade ettiler. Kademeli bir geçişle en azından mevcut öğrencilerimiz ve velilerin etkilenmemesi açısından sistemi oturtacağız. Bir okulumuzu belki bu yıl ilköğretim okulu yapacağız, bir okulumuzuda ortaokul olarak değerlendireceğiz ama Oradaki mevcut öğrencilerimizden 2,3,4 sınıflarla 6,7,8’nci sınıf öğrencilerimiz öğrenimlerini mevcut okullarında tamamlayacaklar. Sadece etkilenecek olan öğrencilerimiz veya velilerimiz birinci sınıfa kaydolacak öğrenciler ilkokul yaptığımız okula kaydını yaptıracaklar. Dördüncü sınıftan 5’nci sınıfa geçen öğrencilerimizde ortaokul olarak yaptığımız okullara kaydını yaptıracaklar. Beşinci sınıfa geçenlerle ilkokula kayıt yaptıracaklar biraz etkilenecekler. Onun dışındaki öğrencilerimiz eğitim öğrenimlerini bulundukları okullarda tamamlayacaklar. Velilerimiz bu noktada endişeliler anlatılınca rahatlıyorlar.” dedi.
ENDİŞE EDECEK DURUM YOK
Yeni eğitim sistemi 4+4+4 uygulaması ile ilgili olarak endişe oluşturan faktörlerden bir tanesininde öğretmenler ve öğrencilerin birbirinden ayrılacağı söylentileri olduğunu kaydeden Metin Yalçın, bir karmaşa yaşanacakmış gibi algılatmanın gerçekle ilgisi olmadığını söyledi. Çok elzem olmadığı sürece mevcut düzende bir değişiklik olmayacağını ifade eden Yalçın şöyle konuştu: “Mağduriyet oluşturmaka için çaba sarf ediyoruz. Yeni düzenlenme yapacağımız okullarımızı kamuoyunun bilgisine ilan edeceğiz. Bu kararı biz bireysel olarak vermiyoruz. Kurumumuzdaki eğitim bölümü, denetmenler, yatırm bölümündeki çalışanlarımız, okul müdürlerinden oluşturduğumuz öğrenci yerleştirme komisyonunca ortak akıl ve ihtiyaçlar doğrultusunda ilgili tüm birimlerin fikri alınacak. Öğrenci ve derslik sayılarının eşleştirilmesiyle gereken yapılacak. Bir sistem değişikliği sözkonusu. Her sistem değişikliğinde mutlaka bir sıkıntı oluyor. Şuanki mevcut sistem 15-20 yıl oldu. 1-8 Kesintisiz eğitim sisteminin biz hala sancısını çekiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimizle bir beldeyi ziyaret ettik. Orada şahit oldum, bir bina var 3 derslikli. Onun yanında bir başka bina var 2 derslikli. Biz burada taşıma kapsamına alamadığımız için 1-8 eğitim öğretim yapıyoruz. Ayrı iki binada 1-8 eğitim öğretim yapıyoruz. 5-6 Yaş grubu çocuklarla 15 yaş grubu çocukların aynı ortamları paylaşmaları uygun değil. Yeni sistemle ilgili olarak endişe edecek bir durum yok gereken yapılacak. Velilerimiz müsterih olsunlar inşallah sağlıklı şekilde bu geçiş süreci tamamlanacak.” diye konuştu.
ÖFKEYİ KONTROL EDİN
TAKİBİ BAŞTAN YAPIN
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 2011-2012 eğitim öğretim döneminin son günü olan bugün ilk ve orta dereceli okullarda karnelerin alınacağını belirtti. Yalçın, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde il genelinde okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim ve lise düzeyinde toplam 137 bin 191 öğrencinin bu yılki öğrenimlerini tamamlayacaklarını söyledi. 137 Bin 191 öğrenciye mevcut 6 bin 742 adet öğretmen düştüğünü belirten Yalçın, olması gereken öğretmen sayısının 8 bin 609 olduğunu, bin 867 adet öğretmen açığı bulunduğunu kaydetti.
Okul ziyaretlerinin sürdüğünü belirten Metin Yalçın, eksikleri, aksayan yönleri yerinde belirleyerek meslektaşlarını dinlediğini ifade etti. Ders durumu ve karnesi iyi olmayan öğrenciler ve velilerine tavsiyelerde bulunan Yalçın; “Elbette bütün çocuklarımızın başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirmesini arzu ediyoruz. Bu bizi ailelerden çok daha fazla mutlu eder. Temel amacımız bu. Ama bir takım sebeplerden dolayı bazı öğrencilerimizin kırık notları gelebiliyor. Bu durumda ailelerin, anne babaların çocuklara karşı olumsuz tavır sergilemeleri doğru değil. Bizlerde bu durumdaki öğrencilerimize böyle davranmıyoruz. Yangına körükle gidilmez. Çocuklarımızı kaybetme riskimiz göz ardı edilmemeli. Çocuğumuz başarılıda olsa kırığıda olsa o çocuk bizim. Öncelikle bunu hissettirmek durumundayız. Öfkeye kapılmadan bir takım olumsuz tavırlarla sorun çözülemez. Üzüntümüzü beyan etmeli ama ölçüyü bilmeliyiz. İşin esasında öğrenciyi baştan takip ederek kontrolü elden bırakmamak gerekiyor. Okul formasını alıp çocuğun ihtiyaçlarını temin ederek okula göndermek yetmiyor. Dinlemek, paylaşmak çok mühim. Çocuğumuz derdini bizle paylaşmazsa başka yerler ve kişilerle paylaşır.” şeklinde konuştu.
BURCU AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti