Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 Bin’den Aşağı Kurbanlık Yok. Büyükbaş 80 Bin’den Başlıyor

Mezbaha Sorumlusu Ramazan Atabay, 15 bin TL altında küçükbaş kurbanlık olmadığını, Kurban Bayramından sonra et fiyatlarında artış öngörmediklerini açıkladı.

Mezbaha Sorumlusu Ramazan Atabay,

Kurbanlıklar hayvan pazarına çıktı

Kocaşaban Sucukları Mezbaha Sorumlusu Ramazan Atabay, Kocatepe takipçilerine yaklaşan Kurban Bayramı öncesi et piyasasının durumu, kurbanlık fiyatları hakkında bilgi vererek kurban kesmeyi düşünenlere tavsiyelerde bulundu.
“15 BİN TL’DEN AŞAĞI KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK YOK”
16 Haziran 2024 Pazar günü itibariyle başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi et piyasanın durumunu yorumlayan Ramazan Atabay, şöyle konuştu: “Et fiyatları malum olduğu üzere yüksek şekilde seyrediyor. Bu durumda maalesef kurbanlık fiyatları da yüksektir. Koyun ve keçi olarak tanımlayacağımız küçükbaş kurbanlıkta fiyat 14-15 bin TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlandırma hayvanın kilogramına göre et bazında yapılır. 15 bin TL’den aşağı bir rakama küçükbaş bir kurbanlık kesme durumu yok. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı 2024 yılı kurbanlık vekâlet ücreti 11 bin 700 TL’dir.” dedi.

Kurbanlıklar hayvan pazarına çıktı
“HİSSE BEDELİ 17 BİN TL’DEN BAŞLIYOR”
Büyükbaş kurbanlıkta hisse bedelinin 17 bin TL’den başladığını söyleyen Ramazan Atabay, “Büyükbaş kurbanlıkta hisse bedeli 17 bin TL’den başlayıp 20-25 bin TL’ye kadar çıkmaktadır. Büyükbaş kurban kesilmesi durumunda düve, inek, dana kesimi gündeme gelir. Hayvanın kilogramı fiyata etki eder. Şu anda kıymanın kilogramı fiyatı 470-500 TL arasındadır. Örneğin bir düvenin karkası 200 kilogram geliyor. 200 ile bir kilo kıyma ücreti 500 TL’yi çarpınca 100 bin TL fiyat ortaya çıkıyor. Karkası 180-200 kilogram gelecek bir düveyi 180-200 bin TL civarında satın almak mümkündür. İnek kesiminde karar verilirse düveye ödenecek rakamın biraz daha altında 80-85 bin TL gibi bir rakam ortaya çıkar. Dana tercih edilmesi halinde de 165 bin TL yaklaşık rakamları tahmin etmek mümkündür. Ama bilindiği üzere bu rakamlar hayvanın kilosuna göre artar ya da azalır. Kurbanlık fiyatının hesaplanmasında karkas fiyatı etkili ve bu fiyatta değişkendir.” diye konuştu.
“BAYRAMDAN SONRA ET FİYATINDA ARTIŞ ÖNGÖRMÜYORUZ”
Kurban Bayramı sonrası et fiyatında artış olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Ramazan Atabay, şöyle konuştu: “Kurban Bayramından sonra et fiyatlarında bir artış ön görmüyoruz. Fiyatların bu seviyede gidebileceğini düşünüyoruz. Kurban kesimi sonrası eti stoklayanlar olacaktır. Ama et fiyatında artış okulların açılmasıyla Eylül ayı gibi ve 2025 yılı Ramazan ayı öncesi olur diye düşünüyoruz.”

Kurbanlıklar hayvan pazarına çıktı