Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

17 bin lirayı yolda buldu, sahibine ulaştırdı

Bu haberin fotoğrafı yok
17 bin lirayı yolda buldu, sahibine ulaştırdı

Afyonkarahisar’da bir esnaf, örnek bir davranış sergiledi. Erkan Özdemir, yolda bulduğu yüklü miktar parayı polise teslim ederek, paranın sahibine ulaşmasını sağladı

Afyonkarahisar’da, Ramazan ayının ilk günü sabah saatlerinde duymayı özlediğimiz olaylardan biri meydana geldi. Birkaç bankaya yatırmak üzere yanına yüklü bir miktar para alan Adnan Çelik, bankalar arasında gidip gelirken 17 bin 400 lirayı İş Bankası ile PTT önünde düşürdü. Hemen PTT önünde bulunan polis aracına yönelen Çelik, durumu polise izah etti. Çelik’in polislerin yanından ayrılmasından yaklaşık 5 dakika sonra Ot Pazarı Camii karşısındaki Elif Perde’nin işletmecilerinden Erkan Özdemir, kaybolan parayı bularak polise teslim etti. Bunun üzerine polis de Adnan Çelik’e ulaştı ve büyük meblağ, sahibine teslim edilmiş oldu.
“Erkan Bey’e teşekkür ederim”
Parayı kaybettiği günü anlatan Adnan Çelik, “Birkaç bankaya ödemem vardı. Telaşla koştururken çantamın fermuarı açık kalmış. O sırada da bankaya yatıracağım para yere düşmüş. Ben hemen en yakında polisleri gördüm ve durumu aktardım. Polislerin yanından ayrıldıktan sonra paramın bulunduğunu söylediler. Erkan Bey, 87 tane 200 liralık banknot halindeki paramı bulmuş, getirmiş. Bu hareketi çok önemliydi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle esnafın sayısının artması gerekir” dedi.
“Kim olsa aynı davranışı sergilerdi”
Elif Perde işletmecilerinden Erkan Özdemir ise, bu konuyla övünmenin yanlış olduğunu söyledi. Özdemir, “Ramazan’ın ilk günü sabah saatlerinde İş Bankası ile PTT arasında yere düşürülmüş para gördüm. Baktım yüklü bir meblağa benziyordu. Parayı aldım, hemen en yakın bankaya başvurdum. Bankaya paranın kaybedildiğine dair bir başvurunun yapılmadığını öğrendim. Yine de telefonumu ve ismimi bıraktım. Bankadan çıktıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü’ne parayı bırakmak için taksiye binmeyi düşündüm. O anda PTT önündeki polisi görünce o tarafa yöneldim. Polisler de kendi aralarında ‘Para nerede kaybolmuş olabilir’ şeklinde konuşuyorlardı. Parayı bulduğumu söyleyince Adnan Bey’e ulaştılar. Para böylece sahibine teslim edilmiş oldu” diye konuştu.
“Kim olsa, o parayı sahibine teslim etmek için harekete geçerdi” diyen Özdemir, Çelik’e geçmiş olsun dileklerini iletti. (Kocatepe)