Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

17 İlçe’de biyolojik çeşitlilik anlatılacak

17 İlçe’de biyolojik çeşitlilik anlatılacak
17 İlçe’de biyolojik çeşitlilik anlatılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, Türkiye’nin biyolojik çeşitlilik açısından dünyada 9. sırada yer aldığını kaydetti. Kuşçu, “Doğa ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunması” konulu eğitim programının 17 ilçede Mart ve Nisan aylarında devam edeceğini bildirdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, Türkiye’nin Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü görevi görmesi, ayrıca çok değişik iklim ve topoğrafik yapıya sahip olması, bitki ve hayvan türleri bakımından da oldukça zengin bir çeşitliliğin oluşması sonucunu doğurduğunu belirtti.
Türkiye’de 120 memeli, 413 kuş, 93 sürüngen 18 kurbağagil, 276 deniz balığı, 192 tatlı su balığı ve 60-80.000 böcek türünün bulunduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu; “Ülkemiz bitki türleri bakımından da oldukça zengindir. Bütün Avrupa kıtasında 12.000 bitki türü bulunmasına karşın ülkemizde 9.000 bitki türü bulunmakta ve bu türlerin yüzde 30’u dünyada sadece Türkiye’ de bulunmaktadır. Oldukça fazla sayıda bitki ve hayvan türünün tanımlandığı yer ve anavatanı ülkemizdir. Tüm bu yönleriyle Türkiye, biyolojik çeşitlilik bakımından bir kıta özelliği arz etmekte olup dünyada eşsiz bir yere sahiptir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı, V. Bölge Müdürlüğü personelleri tarafından; ‘Doğa ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunması’ konulu eğitim programı 5 Mart 2012 tarihinde Dinar ilçesinde başlamıştır. Katılımda hedef kitle 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri olarak belirlenmiş olup, program Şuhut, Sultandağı, Bayat, Bolvadin, Hocalar başta olmak üzere toplam 17 ilçede Mart ve Nisan aylarında devam edecektir.” dedi. (Kocatepe)