Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

18 üniversiteye başvuru yaptılar – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
18 üniversiteye başvuru yaptılar

Türk Sağlık Sen tarafından, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne de sağlık çalışanlarına uzaktan eğitim ile lisans tamamlama ve ön lisans programları açılmasına yönelik başvuruda bulunuldu

Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına uzaktan eğitimle ön lisans ve lisans tamamlama hakkı için uzaktan eğitim veren 18 üniversiteye başvuru yaptı. Başvuru ile Sağlık Meslek Lisesi ve ön lisans bitiren 170 bin sağlık çalışanının bu eğitim hakkından yararlandırılması istendi.
Başvuruda ön lisans bitirmiş 84 bin 229 sağlık çalışanın her hangi bir üniversite tarafından lisans tamamlama programı açılmadığından lisans tamamlama imkânına sahip olmadığı kaydedildi. Başvuruda uzaktan eğitim yolu ile lisans tamamlama programının açılarak lisansiyer olarak mezun olmalarının sağlanmasının, sağlık hizmetlerinin sunumunda son derece önemli olduğunu ifade edildi. Başvuruda Sağlık Meslek Lisesi mezunu olarak görev yapan ve herhangi bir ön lisans programını bitirme imkânı bulamayan sayıları 86 bin 573’ü bulan sağlık personeli için ön lisans programı açılması talep edildi.
Afyon Kocatepe
Üniversitesi’ne de başvuruldu
Uzaktan eğitim veren Atatürk Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Balıkesir, Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Girne Üniversitesi’ne yapılan başvurularda sağlık çalışanlarına da uzaktan eğitim ile lisans tamamlama ve ön lisans programları açılması istendi.
Başvuru ile ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Türk Sağlık-Sen olarak uzun bir mücadele sonrasında ebe, hemşire, sağlık memurları ve tıbbı teknologlara lisans tamamlama hakkı verilmesini sağlamıştık. Bu başarımızın hemen ardından tüm sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkı verilmesi ve sağlık meslek lisesi mezunlarına da ön lisan hakkı verilmesi için yeni bir mücadele sürecini başlattık.” dedi. Kahveci, şöyle devam etti: Önce Sağlık Bakanı, Müsteşarı ve Sağlık Eğitim Genel Müdürü ile görüşmeler gerçekleştirdik. YÖK’e 3 bin dilekçe ile başvuru yaptık. Bu girişimlerimizin ardından bu konuda üniversiteleri de harekete geçirmek ve çalışanların bu hakka bir an önce kavuşmasını sağlamak için Sağlık çalışanlarının eğitim düzeyinin yükseltilmesi amacıyla uzaktan eğitim veren 18 üniversiteye resmi yazı ile başvurduk.” (Kocatepe)