Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“19 Eylül Gazilerin şeref günüdür”

“19 Eylül Gazilerin şeref günüdür”

19 Eylül Gaziler Günü töreninde konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Mücahit Yusuf Aytaç Hürkal, 19 Eylül’ün, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakâr ve kahraman gazilerin Şeref ve Kahramanlık Günü olduğunu söyledi

 

Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumartesi günü sabah saat 11.00’de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda tören düzenlenildi. Törene, Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Fatih Serdar Köken, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, gaziler, askeri erkân ve bazı kurum müdürleri katıldı.
ÇELENKLER
SUNULDU
Törende Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Mücahit Yusuf Aytaç Hürkal günün anlamına yönelik bir konuşma yaptı.
“19 EYLÜL ATATÜRK’ÜN
ŞAHSINDA TAÇLANAN GÜN”
19 Eylül Gaziler Günü’nün, Türk kahramanlığının en büyük Gazisi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gün olduğunu belirten Hürkal, “19 Eylül Gaziler Günü, bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül; Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür.” dedi.
“SAKARYA MUHAREBESİ TÜRK’ÜN ATEŞLE İMTİHANI OLDU”
Türk’ün Anadolu’daki bin yıllık varlığını sona erdirmek isteyen emperyalist güçlerin, 1. Dünya Savaşı sonunda Türkiye’yi dört bir yandan işgal ettiklerini dile getiren Hürkal, “Bu işgal ile yetinmeyip, vatanımızı parçalamayı amaçlayan Sevr Anlaşması’nı milletimize zorla kabul ettirmek üzere Yunan ordusunu da Anadolu’ya sürdüler. Başkomutan M. Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk ordusu, Yunan ordusunu Polatlı yakınlarında Sakarya’da, 22 gün 22 gece süren, dünyanın en uzun ve en kanlı meydan muharebesinde yenerek, bozguna uğrattı. Çareyi kaçmakta bulan Yunan ordusu, bir sene sonra Dumlupınar’da aynı akıbete uğratılarak topraklarımızdan tamamen atıldı. Sakarya Meydan Muharebesi, Türkün ateşle imtihanı ve Anadolu halkının ölüm-kalım mücadelesi olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi, yaklaşık 200 yıldır Avrupa’dan geri çekilen Türk ordusunun son savunma savaşı olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi, Kurtuluş Savaşı’nın seyrini ve kaderini değiştirmiş ve Anadolu’nun düşmandan kurtuluş yolunu açmıştır.” diye konuştu.
“VAROLUŞUN ŞİFRESİ ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİLİKTİR”
Türk Milleti adına TBMM’nin, 19 Eylül 1921 tarihinde, emsalsiz zaferin anısına, zaferin mimarı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ile “Mareşallik” rütbesini tevcih ettiğini hatırlatan Hürkal, “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Ülkemizde şehidi ve gazisi olmayan aile yok gibidir. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi; “ölürsem şehit, kalırsam gazi” deyişinde saklıdır.” şeklinde konuştu.
“EMPEYALİSTLERİN
SERV HEDEFİ SÜRÜYOR”
Yusuf Aytaç Hürkal, Türkiye’de dün olduğu gibi bugün de dış destekli terör örgütlerinin, Doğu Akdeniz’de, Suriye ve Irak’ta sömürücü emperyalist devletlerin tehdidi altında olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Emperyalist devletlerin ve onlarla iltisaklı terör örgütlerinin hedefleri; ülkemizde karışıklık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyeti’ni bölünmüş ve zayıf bir ülke haline getirmek, dolayısıyla, emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda sömürü planı olan Sevr’in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bu güne kadar sergilenen her türlü hainlik, Türk Silahlı Kuvvetlerin vatansever ve kahraman askerleri ile kahraman polis, güvenlik korucusu ve vatandaşlarımız tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır.”
“19 EYLÜL ŞEREF GAZİLİK GÜNÜDÜR”
Türk Milleti’nin bağrından çıkan, şanlı ve şerefli Türk ordusunun dün olduğu gibi yarında vatanın, hürriyet ve bağımsızlığın en büyük güvencesi ve dayanağı olduğunun altını çizen Hürkal şunları söyledi: “İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakâr ve kahraman gazilerimizin Şeref ve Kahramanlık Günü’dür. Kahraman gaziler, ‘Gaziler Gününüz’ kutlu olsun. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, en büyük Gazi M. Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi