Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“19 Mayıs Atatürk’ün doğum günüdür”

Bu haberin fotoğrafı yok
"19 Mayıs Atatürk'ün doğum günüdür"

Afyonkarahisar’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendika üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile KESK’e yapılan operasyon ve 19 Mayıs kutlamalarına ilişkin düzenlemeye tepki gösterdi

“Operasyonlar, emek ve demokrasi güçlerine yapıldı”
KESK’e bağlı sendika üyeleri, Eğitim-Sen Şube binası önünden alkışlar ve sloganlar eşliğinde PTT önüne yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan KESK İl Temsilcisi Ömer Akyıldız, hiçbir baskının KESK’i mücadelesinden geri adım attıramayacağını söyledi. KESK Genel Merkezi’nin aranmak istenmesi üzerine gerçekleştirilen itiraz-lar sonrasında sadece gözaltına alınan KESK uzmanının masasında arama yapıldığını belirten Akyıldız, basına ‘KESK’e operasyon’ olarak yansıtılanların yaşanan gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmadığını söyledi.
Akyıldız, bir operasyonun olduğunu ancak bu operasyonun KESK’e değil sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi veren kamu emekçilerine, emek ve demokrasi güçlerine yapıldığını savundu. Yapılan operasyonun 21 Aralık’taki grev kararını engelle-meye yönelik olduğunu ileri süren Akyıldız, hiçbir baskının kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlüklerini geliştirme mücadelesinden geri adım attıramayacağını söyledi.
19 Mayıs kutlamaları ile ilgili düzenlemeyi de eleştiren Akyıldız, “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı milattır. 19 Mayıs öyle bir gündür ki, Atatürk’ün doğum günüdür” dedi.
“KESK bir kez
daha haklı çıktı”
Her yıl ocak ayında yapılması gereken ücret zammının toplu sözleşme yasası henüz yasalaşmadığı için 2 milyonu aşkın kamu emekçisi ve ailelerinin mağdur edildiğini söyleyen Akyıldız, sözlerini şöyle konuştu;”Hükümet, grevsiz toplu sözleşme yasasını çıkarmasını bi-linçli olarak geciktirmekte ve yasada kendi çıkarları doğrultusunda değişiklikler yaparak kamu emekçilerini daha da mağdur etmek istemektedir. Hükümetin yapmak istediği ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın geçtiğimiz haftalarda ‘toplu sözleşmeyi referandumda ‘Evet’ diyen Memur-Sen ile yapacağız’ açıklamasının bire bir örtüşmesi tesadüf değildir. Hükümet başından sonuna bütün süreci kendisinin belirlediği, ‘toplu sözleşme’ olduğu iddia edilen ancak bize göre ‘toplu görüşme’ düzenlemesinden bile geri olan bir düzeneği yine kendi gölgesinde büyüttüğü tek bir konfederasyon ile yapmak istemektedir. Bugüne kadar yürütülen tartışmalar ve Bakanlar Kurulu’nda taslak üzerinde yapıldığı iddia edilen değişikler KESK’i bir kez daha haklı çıkarmıştır.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti