Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

19 Mayıs’ı kutladık

19 Mayıs’ı kutladık

Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında yaptığı konuşmada, 101 yıl önce Samsun’da yakılan özgürlük ateşi sayesinde, Atatürk tarafından temeli atılan vazgeçilmez güç kaynağının millet iradesi olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yıldönümü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında dün öğlen iki ayrı noktada bayram töreni düzenlenildi.

PANDEMİ KURALLARINA UYULDU

Her iki tören kovid-19 pandemisine yönelik alınan tedbirler doğrultusunda gerçekleştirildi. İlk program öğleden sonra saat 13:00’de Uydukent Zafer Sitesi’nde başladı. İkinci program ise öğleden sonra saat 16:00’da Harb-İş Berra Sitesi’nde yapıldı. Her iki sitenin sakinleri ve çevredekiler pandemi kurallarına uyarak maskelerle sosyal mesafeye uygun şekilde programları izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci tarafından yapıldı.

ÖZGÜRLÜK ATEŞİ 19 MAYIS’TA SAMSUN’DA YAKILDI

Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milletinin, Mustafa Kemal Atatürk rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu kaydetti. Derece şöyle konuştu: “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa, ölmek daha iyidir.’  diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihle birlikte Türk Milleti kendi makûs talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın, ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Kurtuluş Savaşı bu destanın adı, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki TBMM’de bu destanın yaşayan kalbidir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi, TBMM’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Temelleri o günlerde Atatürk tarafından atılan ‘milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağı millet iradesidir.”

ZENGİN İÇERİKLİ KUTLAMA PROGRAMI

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okunduktan sonra tören katılımcıları tarafından Gençlik Marşı okundu. Gönüllü Gençlik Lideri Ahmet Berat Taybaş da Gençliğin Ata’ya Cevabına okudu. Taybaş’a tören katılımcıları eşlik etti. İnce Efeler ekibi tarafından Aşuk-Maşuk gösterisi, Afyon Cimnastik ekibi tarafından Jimnastik gösterisi yapılacak. Afyonkarahisar Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından Halk Oyunları gösterisi sunulacak. Gençlik Merkezi müzik ekibi tarafından Canlı Müzik dinletisiyle sona erdi. Burcu AYDIN’ın Haberi.