Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2. Kariyer Günleri devam ediyor

Bu haberin fotoğrafı yok
2. Kariyer Günleri devam ediyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 2. Kariyer Günleri’nin ikinci gününde Rusya Federasyonu Büyük Elçiliğinden Müsteşar Aleksander Epivanov “http://m.kocatepegazetesi.com/”Rus Türk ilişkilerinin gelişmesi”http://m.kocatepegazetesi.com/” konulu konferans verdi

Sultandağı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda ‘2. Kariyer Günleri’ toplantılarının 2’inci gününde, Türkiye Rusya ilişkilerinin anlatıldığı kısa film gösteriminin ardından konuşan Aleksander Epivanov, Türkiye Rusya ilişkilerinin çok uzun yıllar önce başladığını, Atatürk döneminde ise iki ülke arasında kardeşlik ilişkilerinin daha da arttığını ve geçen yüzyılın Türk Rus ilişkilerinde benzersiz yıllar olarak gösterilebileceğini söyledi. Soğuk savaş döneminde Türkiye Rusya ilişkilerinin yavaşladığını belirten Epivanov, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Allah’a şükür son dönemde ilişkilerimiz çok dinamik ve iyileşmeye başladı. Rönesans diyebilirim yeniden doğuş diyebilirim 2009 şubat ayında iki ülke Cumhurbaşkanları bir anlaşma imzalayarak yeni bir aşamaya doğru gelmesi dostluk ve ortaklığın daha da gelişmesine neden olacaktır. Ticari alanda da birçok anlaşma imzalandı 2002 yılında Türkiye Rusya arasındaki ticaret hacmi 5 milyar dolar iken 2008 yılında bu rakam 30 milyar doları geçti. Rusya’nın ana ticaret ortağı Türkiye oldu. Turizm ve inşaat alanında olumlu gelişmeler yaşandı. Rusya’nın Doğusundan batısına kadar 150’ye yakın Türk inşaat şirketi faaliyet gösteriyor. 5 yıl içerisinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolar olması bekleniyor Rusya’nın Türkiye’ye başta doğal gaz olmak üzere enerji malları veriyor Türkiye’den ise gıda, teçhizat, inşaat beyaz eşya gibi kalemler alıyoruz.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Konuşmasını Türkçe yapan Epivanov’a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultandağı Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) geleneksel olarak düzenlediği 2.Kariyer Günleri’nin ikinci gününde Güney Kore Elçiliğinden Müsteşar Dong Voo Cho’nun Güney Kore Ekonomisindeki Gelişmeler konulu konferansıyla devam etti.
Sultandağı Meslek Yükseokokul’u Konferans Salonunda konuşan Dong Voo Cho Güney Kore’nin 2010 yılında 500 milyar dolarlık ihracat rakamıyla dünyada 7’inci sırada bulunduğunu belirterek toprak bakımından çok küçük fakat insan gücü bakımından oldukça kalabalık olan Güney Kore’nin Türkiye’nin 8/1’i kadar olduğunu söyledi.
Cho, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Güney Kore’de tekstil ve hayvancılık ön plandaydı Kore savaşından sonra kişi başı gelir 100 dolar civarındaydı ve dünyanın en fakir ülkesiydi. Fabrika falan yoktu yaşamak için bir şeyler yapılması gerekiyordu bu durumda çok çalışmak gerekiyordu, o zamanki liderlerimiz gelişmiş ülkelerden makine ve teçhizat getirip üretime başladıktan sonra üretilen ürünleri ihraç etmeye başladık eğitime önem vermeye başladık insan gücü olarak çok iyi durumdayız 1960 yılından sonra ekonomimiz gelişmeye başladı 70 ve 80 Li yıllardan sonra sanayi üretimimiz zirveye ulaştı gemi, araba, petrol, elektronik gibi dallarda dünya sıralamalarına giriyoruz örneğin gemi üretiminde şu anda dünyada 1’inci sıradayız en çok gemi üreten ülke Güney Koredir. Araba üretimi bakımında dünyada 5’inci sıradayız elektronik bakamından dünyada Japon firmaları ön plandaydı Samsung ve LG firmaları kurulduktan sonra şu anda elektronik bakımından Japonya’yla başa baş durumdayız Samsung Elektronik Şirketi dünyanın en büyük elektronik şirketi. Sanayileşmiş Güney Kore insan gücüne önem verdi Türkiye’yle bu konuda benzerlik bulunuyor.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Türkiye Güney Kore arasında çok iyi ilişkiler olduğunu belirten Cho, Kore savaşında ülkelerine destek veren Türkiye’ye Şehit Düşen askerlere ve gazilere teşekkür etti. (AA)