Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2 önemli eser daha yayınlandı

2 önemli eser daha yayınlandı
2 önemli eser daha yayınlandı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen 59 ve 60’ıncı eserlerin tanıtımını gerçekleştirildi.
KÜLTÜREL YAYINLAR PEŞ PEŞE
Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla Ülkü Küçükkurt ile Naile Rengin Oyman tarafından hazırlanan  “Afyonkarahisar’da Keçe Üretimi ve Keçe Atölyeleri” kitabı ve Çağhan Adar ile Yunus Emre Uğur tarafından hazırlanan “Hislerden Seslere Süleyman Raif Somer” kitabı Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen tanıtım programıyla beğeniye sunuldu.
“GELECEK KUŞAKLARA IŞIK TUTACAK”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Başkanlığında aralarında hayatta olan keçe ustalarının da bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı programın açılış konuşmasını “Afyonkarahisar’da Keçe Üretimi ve Keçe Atölyeleri” isimli kitabın yazarlarından Ülkü Küçükkurt yaptı. Afyonkarahisar’da keçe üretiminin köklü bir geçmişe sahip olduğundan bahseden Küçükkurt, kitabın hazırlanması konusunda tarihsel araştırmalarda zorluk yaşamadıklarını söyledi. Keçe ustası sayasının azalmasına rağmen günümüzde de yaşatıldığını aktaran Ülkü Küçükkurt, “Gülenay Yalçınkaya Hocama ustalarımla beni tanıştırdığı için çok teşekkür ediyorum. Ustaları tanıdıkça keçeye olan hayranlığım daha da arttı. Naile Rengin Oyman Hocam ile birlikte bu güzel eseri ortaya çıkarttık ve Sayın Başkanımız sayesinde ‘söz uçar, yazı kalır’ dedik ve keçeyi gelecek kuşaklara ve araştırmacılarımıza ışık olması amacıyla kitap haline getirdik.” dedi.
“BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Eserin keçenin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren keçe üretimine emek vermiş bütün ustalara ithaf edildiğini ifade eden Küçükkurt, “Böylece hayatta olmayan ustalarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Hem kendi adıma, Naile Rengin Oyman Hocam adına Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisi Afyonkarahisar’ın kültürel hayatına ve diğer yaşamlardaki hayatına çok büyük katkısı olmuştur. Kitabımızın yayınlanmasında emeği geçen dizgisinden tahsihine ilgilenen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“AHDE VEFA BORCUMUZDU”
“Hislerden Seslere Süleyman Raif Somer” isimli kitabın yazarlarından Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Yunus Emre Uğur ise yaşayan insanların yaşarken değerlerinin bilinmesi fikrini benimsediklerini ifade etti. Afyonkarahisar’da musiki kültürü açısından kıymetli insanların yetiştiğini dile getiren Yunus Emre Uğur, “Afyonkarahisar’lı genç akademisyenler olarak ahde vefa borcu olduğunu düşünüyoruz. Kendilerine bu eserleri kazandırdıkları için çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Eserin Afyonkarahisar kültürüne kazandırılmasında büyük destekleri olan Başkan Burhanettin Çoban’a da teşekkür eden Yunus Emre Uğur şehrin tanıla- bilirliği açısından bu tür eserlerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek şükranlarını sundu. Süleyman Raif Somer ise kendisi adına basılan kitaba desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık’a, YÜNTAŞ Genel Müdürü Mehmet Sarlık’a teşekkür etti. Süleyman Raif Somer kitabın hazırlanmasında emeği geçen Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Uğur Türkmen’e, Doç. Dr. Çağhan Adar’a ve Yunus Emre Uğur’a da teşekkür etti.