Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“2 sınıflı topluma hayır diyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
"2 sınıflı topluma hayır diyeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal referandum çalışmaları kapsamında gündüz Afyonkarahisar merkezde Kurtuluş Caddesi’nde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederken gece ise Afyonkarahisar Merkeze bağlı Salar ve Nuribey Beldelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek Anayasa Teklifi’ne neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı.
BAYRAĞIMIZ, VATANIMIZ DEMOKRASİMİZ ORTAK DEĞERLERİMİZ
Milli iradenin üzerinde hiçbir güç olmadığını söyleyen Milletvekili Köksal, “Cumhurbaşkanlığı milletin ortak paydasıdır. Cumhurbaşkanı 80 milyonu temsil eder. Türkiye Cumhuriyetini temsil eder. Bu durumda şu soruyu sormamız gerekiyor; Cumhurbaşkanı taraflı mı olsun, tarafsız mı olsun?  Cumhurbaşkanı tarafsız olsun, milleti temsil etsin, 80 milyonu temsil etsin, bütün vatandaşları kucaklasın diyorsak gidip anayasa değişikliğine “Hayır” oyu kullanacağız. Bu sebeple Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığı onun milletin ortak değeri olmasını sağlıyor. Eğer Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsızlıktan koparsa milletin ortak değeri olmaktan çıkmış olur. Bayrağımız bizim ortak değerimiz, demokrasi bizim ortak değerimiz, vatanımız bizim ortak değerimiz, birlikte yaşama iradesi bizim ortak değerimiz. Dolayısıyla biz ortak paydamızı ne kadar büyütürsek ülkemizde barışı ve huzuru da o kadar sağlamış oluruz” dedi.
2 SINIFLI TOPLUM OLUŞTURULACAK
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletin iradesiyle seçilip parlamentoya giden insanlardan oluştuğunu vurgulayan Köksal, “Milli irade TBMM’de temsil ediliyor. AKP Anayasa değişikliği ile Milli iradeyi fesih yetkisini tek adama verelim diyor. Dolayısıyla Anayasa değişikliği 80 milyonun ortak sorunudur. Bu kadar büyük bir yetkiyi bir kişiye vermek doğru mu? Bunun düşünülmesi gerekiyor. Anayasa teklifi ile Başkan devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili karar almada tek yetkili yapılıyor. Anayasa teklifinde Başkan aynı zamanda partisinin Genel Başkanı olacak. Yani tarafsız olmayacak, partisinin Genel Başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı. Partisinin Genel Başkanı olarak mahkemelere hakim tayin edecek. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunu belirleyecek, Anayasa Mahkemesine 15 hakimden 12’sini tayin edecek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını tayin edecek. Bir partinin Genel Başkanı hakim tayin ederse o hakim bağımsız ve vicdanına dayalı adalet dağıtır mı, dağıtmaz mı? Yoksa kendisini tayin eden makama mı bakar? Yeni anayasa değişikliği iki sınıflı bir toplum oluşturacak. Üstünlerin olduğu bir toplum ve onların hukuku ayrı. Bir de altta garibanlar onların da hukuku ayrı olacak. Kısacası parti devleti kurulacak” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti