Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2010’dan öncesine soruşturma – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
2010'dan öncesine soruşturma

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda 1 milyon liralık kayıp tespit edildiğini, bu nedenle Vakıf’ın 2011 yılından önceki Mütevelli Heyeti’nin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 4 Ocak 2011’de Afyon’da göreve başlamasının ardından bir vatandaşın ihbarı dolayısıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda (SYDV) yolsuzluktan haberdar olduğunu kaydetti. Balkanlıoğlu, konunun hemen araştırıldığını, araştırma sırasında da Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduğunu söyledi.
2005 YILINDAN ÖNCEKİ EVRAKLAR YOK
SYDV’nin eski müdürü Mehmet Bayram’la ilgili 2005 yılına kadar evrakların bulunabildiğini, 2005’ten önceki evraklara ulaşılamadığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, 2005-2010 yılları arasında toplam 1 milyon liralık paranın zimmete geçirildiğini söyledi.
Balkanlıoğlu, “SSK primleri, Kurban için toplanan deri paraları alınmış. THK’dan çek alınmış, cebe atılmış. 5 yıl öncesine kadar evraklarda gidebildik. 5 yıl öncesindeki evraklar yok edilmiş. Paraların nereye gittiği de belli değil. 1 milyon liranın üzerinde açık tespit edilmiş. Şimdi adam tutuklanınca 200 bin lira civarında bir para bulup ödediler SSK piremlerini. 800 bin küsur lira açık devam ediyor. Adamın malvarlığına ihtiyati tedbir koydurduk. Bu minvalde hukuk mücadelemiz devam ediyor. Hem adamın malvarlığından zimmetine geçirdiği paraları alalım diye çalışıyoruz. Bir taraftan da ceza işlemleri devam ediyor. Bir sene tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere mahkeme serbest bırakmış. Mahkeme devam ediyor. Epeyi ceza alacağı belirtiliyor. Çok çeşitli miktarda parayı zimmetine geçirmiş” dedi.
MÜFETTİŞLER RAPOR YAZDI
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili müfettiş talep ettiklerini belirten Balkanlıoğlu, “Biz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden müfettiş talep ettik. Onların raporunda SYDV Müdürü’nün bu paraları zimmetine geçirdiği görülüyor. Bunlar müfettiş tespitleri. Ancak bu vakıf zamanında iyi denetlenseydi bu adam bu kadar parayı zimmetine geçiremezdi diye düşünülüyor. Bu kişiden zimmete geçirilen parayı alamazsanız, Vakıf Mütevelli heyeti denetlemeyi ihmal ettiği için onlar da sorumlu olmalı diye rapor yazılıyor. Biz de ‘Vakıf Mütevelli Heyeti, toplantı boyunca 1-2 saat kalabiliyorlar. Sonra herkes işine gidiyor. Bunu denetleyen muhasebeciler var. Müfettişler var. Kendi iç denetimi boyutu var. Bunlar sorumlu olmalı’ diye yazdık. Bunun üzerine ‘Bu paradan eski mütevelli heyeti üyelerinin de mesul olacağını düşünüyoruz’ şeklinde yazı geldi. ‘Şayet bu adamdan bu paraları tahsil edemezseniz, zamanaşımına uğrarsa mevcut yönetim sorumluluk altına girer’ denildi. Hırsızlığı ortaya çıkaran Vali, sorumlu olacak. O zaman biz de istemeyerek, bir avukat aracılığıyla mahkemeye vermek zorunda kaldık. 2005-2010 yılı arasında Vakıf Mütevelli Heyeti’nin tamamını istemeyerek verdik. Mehmet Bayram döneminde kim Vakıf Mütevelli Heyeti’ndeyse o mesul” diye konuştu.
Vali Balkanlıoğlu, Mütevelli Heyeti’nde yer alan yetkililere güvendiğini, ancak hukuki sorumlulukları yerine getirmek için üyeleri mahkemeye vermek zorunda kaldığını belirtti. (Kocatepe)