Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“2018 MHP için dolu dolu geçecek bir yıl”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)
“2018 MHP için dolu dolu geçecek bir yıl”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta yapılan olağan basın toplantıları sürüyor. İl Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Mehmet Kocacan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Özerdem ve Beytullah Bostancı da katıldı.
Hakkari’de yaşanan hain saldırı sonrasında şehit olan 2 askere rahmet dileyen MHP İl Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Mehmet Kocacan, devletin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayınlayarak tedbir aldığını aktardı. Kocacan, “Devlet KHK’lerle ilgili Olağanüstü Hal’den dolayı bazı genelgeler yayınlayıp tedbirler alıyor. Bunlarla ilgili birçok haber yayınımıza düşüyor. Kanun Hükmünde Kararnamelerle çıkarılmış kanunlar tedbir amaçlıdır. Bunu çıkaran adamların bu konuda uzman olanların her türlü tedbiri alma hakkı vardır. Devlet işleyişinde devletin bekasını sağlayabilecek her türlü refleks haktır. Bunu sağa sola çekmenin hiçbir yararı yoktur” dedi.
Geçtiğimiz hafta yapılan basın toplantısında hızlı tren hattının Afyonkarahisar’dan geçtiği güzergahta vatandaşların mağdur olabileceğine ve bu mağduriyetlerin giderilebileceği konusunda açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamanın yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Kocacan, “Beyanatımızda bölünmüş yol haline gelmiş tarlalarda vatandaşların geçişi sırasında sıkıntılar yaşanabileceğini, yüksek hızlı trenlerin çok hızlı olmasından dolayı hatlarının yüksek seviyelerde döşendiğini biliyoruz. Biz vatandaşların geçişlerde sorun olmaması için tarlalarına gitmek için uzun mesafe kat etmek zorunda kalmamaları için böyle bir açıklama yaptık. Ancak yanlış anlaşıldı. Bu bizim belki eksik dile getirmemizden dolayı olabilir. Yanlış açıklamadan da olabilir. Bunu kesinlikle ülkemizin ekonominde, sağlıkta, ulaşımda ve sanayide gelişmişliğine diyebileceğimiz şey yoktur. Yoksa muhalefet anlayışıyla aman bu yatırımlar olmasın gibi düşüncemiz yoktur. Bunun böyle bilinmesini arz ediyoruz. Üzerine de devam edilmesi gerektiğini ancak bunlar yapılırken de bu projelerin halka sunulmasını istiyoruz. Çünkü hangi hattan geçiyor, istasyonu nereye kuruluyor bunlarla ilgili hiçbir bilgi verilmeyince biz dı diyoruz ki; bunlar proje üzerine yapılıyor ancak bizlerin de katkısı olabilir. Bu görüşmeler yapılmış olsa hiçbir şey diyeceğimiz yok. Bayat’ta bir ağabeyimiz bununla ilgili bize bir taslak vermişti. Bize şahsen müracaat etmiş, Bayat’ta durmayacak istasyon bizim arazimizi neden bölüyor diye söylemişti. Fakat insanların düşünceleri farklı olabilir ama özünde devletini, vatanını sevmemesi gibi durumda söz konusu değil. O tabi dar bir bölgede düşüncesini açıklamıştı. Biz bunu sadece onun düşüncesiyle söylemiyoruz. Devletin böyle büyük yatırımlarda daha dikkatli olmasını söylüyoruz. Bakınız 1964 yılında Japonya 5 milyon insan taşıma hedefiyle çıkıyor bu yola. 5 yıl sürüyor bu yatırım. İlk yapan Japonya, Çin bunu daha sonra görüyor 9 bin 675 kilometre gibi hızlı tren hattı oluşturuyor. Hızlı tren hattından 5 milyon insan taşınıyor. Türkiye’de şu anda 888 kilometre bir ağ oluşturuluyor. Tabi birileri bu işlere çomak sokmaya çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük olması büyük olabilmesi birilerini korkutuyor. O yüzden diyoruz ki bu hemzemin geçitlerde tüm geçiş alanlarıyla yani alttan geçilecek alanlarda vatandaşlarımızın daha rahat ulaşabileceği şekilde olsun” ifadesine yer verdi.
“BUNU SÖYLEMESİ HİÇ DE REVA DEĞİLDİR”
Birleşik Arap Emirlikleri Dış İşleri Bakanı’nın “Türkiye Cumhuriyet’i Devleti dikkate alınarak engellenmeli” sözünü eleştiren Kocacan, “Ortadoğu bloğunda birçok malzemenin yapımında kullanılan petrole sahip olabilmek için kendilerine yüklenen dünyayı idare etmek üzere her türlü hamleyi yapan ülkeler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Ortadoğu bloğunda masada olmasını asla istemediler. Bunu yapabilmenin yolu da aynı İslami fıtrata sahip olan ülkelerin birbiriyle kısır çekişmeye girmesini istediler. Birleşik Arap Emirlikleri Dış İşleri Bakanı konuşmasında diyor ki; Türkiye Cumhuriyet’i Devleti dikkate alınarak engellenmeli. İyi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti İslam ülkelerinin birlikteliğini, huzurunu sağlama amaçlı Ortadoğu’da barış düşünürken onun bunu söylemesi hiç de reva değil. İsrail oradan kalkıyor diyor ki; ben Kudüs’te ağlama duvarının yanına Trup istasyonu kuracağım diyor. Ne derlerse desin dünyanın 198 ülkesi İslam ülkesi olan ‘Filistin’in başkenti Kudüs’tür dedi. Bunda da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı ve devlet görevlilerinin dik durmasının büyük katkısı vardır” şeklinde konuştu.
“2018 YILI BİZİM İÇİN DOLU DOLU GEÇECEK”
2018 yılının kendileri açısından dolu dolu geçeceğine dikkat çeken Kocacan, “Bu komisyonlar kendine düşen siyasi düşüncesini refleksini her gün gösteriyor. Her gün bir yerdeyiz. 2018 yılı bizim için dolu dolu geçecek bir yıldır. Aldığımız vazifeyi layıkıyla bir yerlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Sizlerden aldığımız haberlerin bizlere vereceği düşünceleri Türkiye’de Afyon ilinin beldesi, belediye ve ilçesi neresi varsa en ufacık köyüne kadar gitmek bizim vazifemiz. Siyaseten bunu yapmaya çalışıyoruz. İnşallah 2018 yılı hem Milliyetçi Hareket Partisi’ne hem de diğer partili arkadaşlarımıza huzur dolu mutluluk ve çalışma, çabalamayla geçer. Yoksa kısır çekişmeyle geçmez diyorum” ifadesini kullandı.