Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“2018 yılı, Bolvadin’in yatırım yılı olacak”

Bolvadin İlçesi’nde yeni Adliye
“2018 yılı, Bolvadin’in yatırım yılı olacak”

Bolvadin İlçesi’nde yeni Adliye Binası’nın yapımına başlandığını, futbol sahası tribününün tamamlanmak üzere olduğunu, 42 derslikli okul ödeneğinin hazır olduğunu ve Cezaevi inşaatının bu seni sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Bolvadin AK Parti İlçe Başkanı Ömer Dayı, Bolvadin Adliye Binası işinin kısa süre önce yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını söyledi.
“ŞANTİYE KURULDU, YIKIM BAŞLADI”
Dayı, “Eski Devlet Hastanesi’nin yerine yapılacak, yaklaşık 15 Milyon liraya mal olacak ve yerel mimari tarza uygun olarak yapılacak modern adliye binamızın yapımı için şantiye kuruldu. Eski binanın yıkımına başlandı. Yıkımdan sonra inşaat başlayacak. Bir yıl içerisinde tamamlanmasını öngörmekteyiz” dedi.
FUTBOL SAHASI TRİBÜNÜ TAMAMLANIYOR
Bolvadin Futbol Sahası Tribünü yapımına da başladığını dile getiren Dayı, “
İl Genel Meclis üyelerimiz Yener Sevim ve İbrahim Ergün’ün de katkılarının bulunduğu İl Özel İdaresi bütçesinden temin edilen yaklaşık 500 bin lira ödenek ile Bolvadin futbol sahası tribünü yapımına başlanıldı. İlçemizde yaklaşık 9000 ilk ve orta öğretim öğrencimiz ve 4000 civarında yüksek okul öğrencimiz bulunmaktadır. Gençlerimize yönelik olarak kaymakamlığımız ve belediyemizle birlikte gençlik merkezi yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.
“42 DERSLİK OKUL ÖDENEĞİ HAZIR, İNŞAATLAR BU SENE YAPILACAK”
AK Parti döneminde ilçeye onlarca okul kazandırdıklarını söyleyen Başkan Dayı, “Kız İmam Hatip Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Bolvadin Ortaokulu, ilköğretim ve yüksek öğretim yurtları başta olmak üzere bugüne kadar yapılanlara bu sene 42 derslik ve yaklaşık 11 milyon lira maliyeti olan okul binaları yapılacaktır. Bolvadin Ticaret Odası ve borsanın gayretleriyle TOBB tarafından 24 derslikli İmam Hatip Lisesi yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Dişli kasabamıza 12 derslik ortaöğretim okulu yapılacak. Özel İdare tarafından Derekarabağ köyümüze 6 derslik ilköğretim okulu yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
“CEZAEVİ İNŞAATI BU SENE
SONUNA KADAR TAMAMLANACAK”
İlçeye 580 bin M2’lik alana 140 adet lojman ve jandarma birliğinin kalması için yapılan tesisler ile beraber 1600 kişilik kapasitesi olan ve yaklaşık 96 milyon liraya mal olacak devasa bir cezaevi kompleksi yapıldığını belirten Dayı “Yıl sonuna kadar tamamlanacak ve işletmeye alınacaktır. Faaliyete geçtiği zaman minibüscüsünden-taksicisine, manavından-marketine, lokantasından-cafelerine kadar esnafımıza katkı sağlayacaktır. Yüzlerce personel çalışacak, Jandarma bölüğü gelecektir” diye konuştu.
“EMNİYET BİNAMIZ TAMALANDI”
Yıllardır ihtiyaç olan ilçe Emniyet Müdürlüğü binasının tamamlandığını kaydeden Dayı, “700 M2 oturma alanına sahip olan binamız bodrum, zemin ve üzeri 2 kat olmak üzere toplam 3000 M2 modern bir binayı ilçemize kazandırdık. Tefrişi de yapıldıktan sonra hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti