Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“2020 yılı daha güzel geçecek”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nin 2020 yılının ilk toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde yapıldı. Toplantıda konuşan Merdivenci, 2019’da ekonomide toparlanma işaretlerinin göründüğünü belirterek, 2020 yılının iş insanları, Afyonkarahisar, Türkiye için daha güzel geçeceğini söyledi

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Üzüntülü bir haberi sizinle paylaşmak isterim. Meclis Üyemiz Sayın Yavuz Alkan’ın annesi Rabia Alkan vefat etti. Merhumeye Allah’tan rahmet, Yavuz Bey ve ailesine sabır ve başsağlığı dilerim. Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’nın Onursal Başkanı Hayrettin Karaca vefat etti. ‘Türkiye Çöl Olmasın’ sloganıyla, ülkemizin geleceği için son derece önemli hizmetlere imza atan Karaca’ya Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi.
Merdivenci, “Meclis Üyemiz Sayın Çetin Dumlupunar, işletmesinin hukuki durumunda meydana gelen değişiklik dolayısıyla Meclis üyeliğinden ayrılmıştır. Sayın Dumlupunar’a yaptığı çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Sayın Mustafa Oğuz, Meclis Üyemiz olmuştur. Sayın Oğuz’a çalışmalarında başarılar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN BİRLİK VE BERABERLİKLE GELECEĞİZ”
2019’da ekonomide toparlanma işaretlerinin göründüğünü kaydeden Merdivenci, “Hatırlarsınız, geçen yıl Ocak ayında yaptığımız Meclis toplantısının açılışında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Bu teker bu tümsekte kalmaz” sözüne gönderme yapmış ve bizim de bu kanıda olduğumuzu söylemiştik. 2019 yılı, tam istediğimiz gibi olmasa da ekonomide toparlanma işaretlerinin göründüğü bir yıl oldu. İş dünyası olarak elimizi taşın altına koyduk, istihdamı ve üretimi sürdürdük. 2020 yılında da şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki 2020 yılı iş insanlarımız, şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için daha güzel geçecek. Zorluk çekmiyor değiliz; ama zorlukların üstesinden birlik ve beraberlikle gelineceğini biliyoruz” şeklinde konuştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Afyonkarahisar’daki ziyaretleri hakkında da değerlendirmede bulunan Merdivenci, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, bu ayın başında Odamız’da bizlerle bir araya geldi. Meclis Toplantı Salonumuz’da iş insanlarının yaşadığı sorunlar Sayın Bakanımız’a aktarıldı. Sayın Varank, daha sonra firma ziyaretlerinde bulundu. Varank’ın ziyareti ve övgü dolu sözleri, memleket sevdasıyla üretim yapan iş insanlarını, daha iyiye ulaşmaları için teşvik etmiştir. Bu nedenle Sayın Bakanımız Varank’a teşekkür ediyoruz” dedi.
“2019 YILINDA ÖNEMLİ FAALİYETLERE İMZA ATTIK”
Konuşmasında 2019 yılındaki eğitimlerde bilgilere yer veren Merdivenci, “2018 yılında başladığımız, 2019 yılında sürdürdüğümüz ATSO KOBİ Akademisi eğitimlerimiz, 2020 yılında da devam edecek. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarını bitirmek üzere. Bu eğitimlerden tüm üyelerimizin yararlanmasını dilerim. Bununla birlikte, 2019 yılı Odamız’ın önemli faaliyetlere imza attığı bir yıl oldu. Bu faaliyetlerimizi birlikte gerçekleştirdik. Faaliyetlerimizi başarılı bir şekilde sürdüren başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e, değerli Meclis Divanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e, siz kıymetli Meclis Üyelerimiz’e çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
ÇİLOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:
“Yeni yıl dolayısıyla sizlere naçizane hediye paketleri hazırladık. Hediyeleri güzel günlerde kullanmanızı dileriz. Paketlerin içinde Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’in şahsen sizlere hediye ettiği Emre Alkin’e ait bir kitap olacak, kendisine bu hediye nedeniyle teşekkür ediyorum. Geçen hafta yapılan DEİK seçimlerinde Merve Yılmaz Özer, Kosova DEİK Başkanlığı’na, Meclis Üyemiz Sayın Mustafa Özer de Bulgaristan DEİK Yönetim Kurulu’na seçilmiştir. Kendilerini bu yeni görevden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Geçtiğimiz günlerde Odamız’ın iştiraki olan Gecek Termal A.Ş.’nin Yönetim Kurulu toplantısına katıldık. Gecek Termal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Üyemiz Sayın Ali İhsan Çiloğlu, Gecek Termal’de geçen yıl yapılan faaliyetleri ve 2020 yılında planlanan faaliyetleri bizimle paylaştı. Başarılı yönetiminden dolayı Sayın Çiloğlu ve Gecek Termal Yönetim Kurulu’nu kutluyorum.”
Ziraat Bankası Kadınana Şube Müdürü Serdar Koçak’ın İstihdam Odaklı Krediler hakkında ATSO Meclis Üyeleri’ni bilgilendirmesi ve ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol konuşmasının ardından toplantı gündem maddelerinin görüşmesi ve karara bağlanması ile sonra erdi.