Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu

2021-2022 SEZONU BÖLGESEL AMATÖR LİG VE SÜPER AMATÖR LİG‘TE 2. HAFTA BİTTİ

Geçen sezon “salgın” nedeniyle oynanamayan amatör liglerden “Süper Amatör lig başladı… BAL ise hızlandırılmış bir programla oynandı bitti..
2021 -2022 futbol sezonunun ikinci haftasına son hızla girdiler BAL ve Süper Amatör futbol takımlarımız. Bu sezon BAL temsilcilerimiz Belediye Bolvadin Termalspor, Sandıklıspor ve İscehisarspor, on takımlı, 9. Bölge 1. Grup’ta mücadele ediyorlar. Ege takımları var bu grupta.. İlk maçta Sandıklıspor’u ve ikinci maçta Kınık Belediyesspor’u yenen Bolvadin’in 6, Bieksper Hacı Rahmanlıspor’u yenen Sandıklıspor‘un 3, deplasmanda Y.Emre Belediyespor’a 3-0 yenilen İscehisar’ın da 0 puanı var.. İlerleyen haftalarda bu ligle ilgili görüş ve düşüncelerimi daha geniş bir çerçevede ele almak istiyorum…
Süper Amatör Ligi’ne gelince on iki takımlı bir lig var bu sezon: Afyonkarahisar Demirspor, Emirdağspor, Dinar Belediyespor, Şuhut Belediye Hisarspor, Bayatspor, Salar Belediyespor, Çobanlar Belediyespor, Çağlayan Belediyespor, Susuz Belediyespor, Karşıyakaspor. Döğer Belediyespor, Hocalar Belediyespor.. Afyonkarahisar merkezdeki Afyonkarahisar Demirspor ve Karşıyakaspor takımlarının dışındaki takımlar “belediye” destekli hep… Futbolun temelidir amatör futbol; ancak mali sıkıntılar, imkansızlıklar, çeşitli engel ve zorluklar demektir amatör futbol… Bu takımlar belediye destekli olmazlarsa takım çıkarmaları çok zor olur… Merkez Belediyemiz ve başkan Sayın Zeybek’in dikkatlerine sunarım.. Demirspor’a ve Karşıyakaspor’a desteklerini bekliyoruz..
“Hızlı girdiler” dedik yazının başında.. Öyle oldu gerçekten… Ekonomik yönden güçlenen ve kadrosunu daha önceleri BAL ve profesyonel liglerde oynamış futbolcularla oluşturan Emirdağspor şampiyonluğu hedeflemiş durumda. Emirdağspor, iki haftada 12 gol attı ve altı puanı yazdırdı hanesine.. İkinci hafta sonunda 12 takımdan altısı birer, ikisi ikişer yenilgi aldılar.. Cezalı futbolcu oynatan bir takım da disiplin kuruluna sevk edildi.. Kırmızı ve sarı kartlar oldukça fazla …
Bu sezon yeni kulüpler kuruldu 55-60 külüp ve bunların genç takımlarıyla birlikte yaklaşık yüz kadar takım liglere katılacak gibi, bu da 1600-1800 futbolcunun bir sezonda futbol sahalarına çıkması demek… Her hafta 7-8 ay boyunca 15-20 maç… Personel, hakemler, gözlemciler, saha komiserleri, antrenörler, yöneticiler… Yüzlerce kişiyi koordine ve organize eden bir yapı.
Çok zevkli bir etkinliktir amatör futbol bir o kadar da çileli… Her takımın, her futbolcunun, her antrenör ve yöneticinin hatta her hakemin maçlara hazırlanışları, gelişleri gidişleri bir âlemdir. Dört dörtlük bir organizasyon bir türlü olamaz, her maç öncesinde mutlaka bir eksiklik aksaklık çıkar ortaya; fakat yine de çıkar takım sahaya. Düzenli antrenman yapan takım pek yoktur amatör takımlar arasında. Haftada bir iki kez toplanabilen takım sayısı da çok azdır, Bazı takımlar sezon başında günlerin uzun olduğu, yağış ve soğuktan uzak günlerde yaptıkları antrenmanlar dışında hiç antrenman yapmadan çıkarlar sahaya ve de genellikle mağlup olurlar. Kırmızı kart yiyenler bu takımların futbolcularıdır çoğunlukla.
Bu köşenin okurları, futbolseverler bilirler: Futbol yazılarımın konusu çoğunlukla amatör futbola dâirdir… Amatör futbolu, amatör takımları ve futbolcuları, amatör maçlarda görev alan hakemleri, gözlemcileri ve saha komiserlerini taşırım Kocatepe’nin bu arka sayfalarına… Geçtiğimiz sezonlar içinde yaşadığım ve bizzat tanık olduğum, sporda yeri olmayan sporculara hiç de yakışmayan davranışlar “spor, dostluk barış ve kardeşliktir” özsözünü gölgeledi… Amatör futbolun belirgin özelliği CENTİLMENLİK-SPORTMENLİK onulmaz yaralar alıyor… “Vur kır parçala bu maçı kazan” gibi hiç de insani ve ahlaki ve de sportmen olmayan bir anlayış ve davranışların yeri yok amatör futbolda.
Profesyonel futbolun ilerlemesi için amatörlere önem verilmesini savundum hep… Hâla da aynı görüşteyim… (Dünyada ve ülkemizde futbol oynayanların neredeyse yüzde doksan beşi amatördür). Başta antrenörler, yöneticiler ve her takımda olduğunu bildiğim centilmen ve önder futbolcular bu tip olumsuz davranışları önlemelidirler; yani bir iç denetim gerekli öncelikle.. Hakemler doğal olarak sarı ve kırmızı kartları çıkarıyorlar… Futbol oyun kurallarına uyarak hakemlere yardımcı olmak inanıyorum ki azaltacaktır kartların sayılarını …
Başarılar diliyorum bütün takımlara, hakemlere, amatör futbola hizmet eden her kuruma ve herkese…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER