Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“2022 altın yılımız olacak”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,
Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya geldiler

Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, hem Vali Çiçek’i, hem de Başkan Zeybek’i Gazeteciler Cemiyeti’nde ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek, “Afyonkarahisar basını olarak hem Sayın Valimizden, hem de Sayın Belediye Başkanımızdan her zaman destek görüyoruz. Bu ziyaret vesilesi ile biz kez daha kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Afyonkarahisarlı basın mensuplarının çalışmalarına katkı sunmaya çalışacaklarını belirten Belediye Başkan Mehmet Zeybek, “Gerçekten sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Her ne kadar birileri farklı gazetecilik anlayışında olsalar da, dürüst, ilkeli gerçekten Afyon’un değerlerini ön plana çıkaran haberlerinizle çok ciddi destek veriyorsunuz. Ondan dolayı hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Hayırlı çalışmalar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Artık Afyonkarahisar’da gazetecilerle ve Gazeteciler Cemiyeti ile ilişkilerinin, bir ağabey-kardeş bir aile ilişkisine dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Vali Gökmen Çiçek ise, “Ben sizleri görünce sadece bir gazeteci görmüş gibi değil aynı zamanda dertleşebileceğimiz, istişare yapabileceğimiz, her konuda bunu nasıl yapabiliriz, sizce bu daha iyi oldu mu diye yorumlarınızı ihtiyaç duyduğumuz bir aile olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
“2022 AFYON’UN ALTIN YILI OLACAK”
Gazeteciler Cemiyeti’ni teşekkür ederek bu yapının şehre olumlu enerji kattığına dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek, “Ben Gazeteciler Cemiyetine sonsuz teşekkür ediyorum. Gerçekten enerji kattı, sinerji kattı. Özellikle Sezer Küçükkurt’un şahsında tek tek, ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim. Bugün Afyon’un duayen gazetecileri, Afyon’un gerçekten yükünü yüklenmek isteyen, idarecileriyle, bütün sivil toplum kuruluşları, siyasetçileri, kurumları ile uyum içerisinde olan, İlimiz için en iyi nasıl yapabiliriz diye çalışan kişileri karşımda görüyorum. Son derece mutluyum. İnşallah birlikte sizlerle birlikte Afyonkarahisar’da çok büyük işler yapacağız. Ben inanıyorum ki 2022 yılı Afyonkarahisar’ın Altın Yılı olacak. Siz destek verirseniz bunu kesinlikle başaracağız. Belediye Başkanımızın dün bana anlattığı projelerden bir kaç tanesi beni çok heyecanlandırdı. Kendisi bitmeden konuşmuyor. Heyecanla o projelere başlamasını bekliyorum. Allah onun da yardımcısı olsun, biz belediye başkanımızla el ele, sizlerle gönül gönüle Afyonkarahisar’a bu kutlu şehire hizmet etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Çiçek ile Başkan Zeybek gündeme dair değerlendirmelerde bulundular.
“AFYONSPOR’DA HOCA’YA HAKSIZLIK YAPILMIŞTI”
AFJET Afyonspor’da geçmişte eski Teknik Direktör Bahattin Güneş’e bir haksızlık yapıldığını, kendisinin de buna göz yummak zorunda kaldığını belirten Vali Gökmen Çiçek, “Bahattin Hocamızın yeniden gelişi ile bu haksızlığı telafi etmeye çalıştık. Geçmiş dönemde kasıtlı yapılan yanlışlıklar olduğunu sanmıyorum. Ama istişare noktasında eksikliklerimiz olmuştu. Bilindiği üzere takımı futbolcular değil, yönetimler şampiyon yapar.” değerlendirmesinde bulundu.
Şehir genelinde yabancı dille yazılmış tabelalarla ilgili çalışma yapılacağını belirten Vali Gökmen Çiçek, “Kanun ve yönetmeliklere aykırı olan tabela ve duyurulara müdahale edeceğiz. Özellikle Arapça yazılmış tabelaların yayıldığını duyuyoruz. Bunlar uygun değil.” dedi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM’DE
BİZE SUNULAN FIRSATI
ELİMİZİN TERSİYLE İTTİK”
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Mısri Camii çevresindeki Kentsel dönüşüm çalışmalarının şimdilik rafa kalktığını bildirdi. Afyonkarahisar’ın bu konuda kendisine altın tepside sunulan imkanları elinin tersiyle ittiğini tekrarlayan Başkan Zeybek, “İmar Bakanımız vatandaşın yüzde 51’inin istememesi halinde Anıtlar Kurulu’nun onayladığı imar planının onaylayıp geçeceğini söylemişti. Oysa Bakan Bey Afyonkarahisarlılar’a son derece uygun teklifte bulunmuştu. Kentsel Dönüşüm değil rantsal dönüşüm dediler, nasıl bir rant varsa ben bunu anlamadım. Birileri Devlet Kurumlarının buradan kazanacağı payı da kendilerine vermesini istediğini gördük. Böyle bir şey olabilir mi. Afyon’a sunulan imkanlar Elâzığ depreminden sonraki konutların yapımında depremzedelere bile sunulmamıştı. Ama bugünkü şartlarda, bugünkü rakamlarda bu rakamların geçerli olacağını sanmıyorum. Sunulan fırsatı elimizin tersiyle ittik. Bu saatten sonra olacak olsa bile aynı rakamlarla bu iş olamaz.” dedi.
“BÜYÜKŞEHİR OLMALIYIZ”
Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için 5800 kişilik nüfus eksiğinin kaldığını bunun da en kısa sürede tamamlanabileceğini anlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Nüfus tamamlanınca büyükşehir mecburen olacağız. Bunun için de nüfus taşımaya falan gerek yok. Mevcut varlığımızla bunu kazanabiliriz. Ben de şahsen büyükşehir olmamızdan yanayım, ne eksiğimiz var ki? Bundan kurtuluş yok zaten.” dedi.
“UZUNÇARŞI VE YONCAALTI’NI YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ”
Uzun Çarşı’nın yenilenmesi çalışmalarına hemen başlamayı planladıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Mart ayıyla birlikte uygulamaya başlarız diye düşünüyorum.” dedi.
Önümüzdeki hafta bölge esnafıyla bir kez daha buluşacaklarını, onların fikirlerini alacaklarını belirten Başkan Zeybek, “Esnafımızla işbirliği içinde hemen durumu netleştirip, bir an önce çalışmalara başlayacak ve tamamlayacağız inşallah. Akabinde Yoncaaltı Camii çevresindeki ucube otoparkı da yıkacağız. Oradaki kiracılarla ilgili sorunları da çözdük. Orayı da şehrimize yakışır bir hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti