Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“2022, halkın iktidarının yılı olacak”

“2022, halkın iktidarının yılı olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 2022 yılının 2021’e göre daha iyi geçmesini temenni ederek, “Karanlık dağılacak, aydınlığa kavuşacağız. 2022, halkın iktidarının yılı olacak. Geliyor gelmekte olan” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 2021 yılının işçinin, emekçinin daha da fakirleştiği, Saray düzeninin Lale Devri’nin şatafatıyla devam ettiği, neredeyse her gün bir kadın cinayetinin işlendiği, zam üstüne zamların yaşandığı “iktidardan yana olmayanlar başının çaresine baksın” anlayışının sürdüğü bir yıl olarak geçtiğini ifade etti.
“POLİTİKASIZLIK TEMEL POLİTİKA HALİNE GELDİ”
Yeni yılın demokrasi, adalet ve huzur getirmesini temenni eden Milletvekili Köksal, “2021 yılı, iktidarın beceriksizliği dolayısıyla işçimiz, emekçimiz, memurumuz, çiftçimiz, emeklimiz ve hatta işletme sahiplerimiz için zor geçti. Politikasızlık temel politika haline geldi, dün söylenen bugün unutuldu; halkımızın aklıyla dalga geçildi. İktidar 20 yıllık hükümet etme sürecinden sonra geldiği noktada, yılda bir Bakan, 6 ayda bir ise Merkez Bankası Başkanı değiştirir hale geldi.” diye konuştu.
“2021 YOLSUZLUKLARIN
AYYUKA ÇIKTIĞI, İSRAFIN SORGULANMADIĞI BİR YIL OLDU”
Köksal açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’deki her gelişmenin, her olayın, her durumun tek sorumlusu AK Parti’nin Genel Başkanı, ihtiyaç malzemeleri bile almadığı market ziyaretinde karşılaştığı faturanın ardından stokçuluk söylemine başladı. Oysa doğrudan iktidara bağlı Türk Şeker gibi stratejik önemdeki işletmeler, önce şekeri piyasaya sürmedi; zam açıklamasından sonra şeker arzını başlattı. Kötü yönetim, kasıtlı kötülüklere örnekler çoğaltılabilir. Ancak 2021 yılı ne yazık ki yine yolsuzlukların ayyuka çıktığı, torpil ve kayırmanın sıradanlaştığı, hukukun hiçe sayıldığı, devlette cemaatleşmenin övüldüğü, israfın sorgulanmadığı bir yıl oldu.”
2ZAMLAR KONUSUNDA HİÇBİR HÜKÜMET AK PARTİ’NİN ELİNE SU DÖKEMEZ”
AK Parti’nin yıllardır süre gelen söyleminin 2021 yılında da devam ettiğini kaydeden Köksal, “AK Parti 2021 yılını da iç güç dış güç diye kötü yönetimine kılıf uydurarak geçirdi. Hazinede olmayan parayla garanti veriyorlar. Bu garantiyi hepimizin sırtına yüklüyorlar çünkü Hazine bizim paralarımız. Bunu da güle oynaya anlatıyorlar. Bugüne kadar birçok hükümet gördüm geçmişteki hükümetleri araştırdım şunu net söyleyebilirim ki hiçbir hükümet zamlar konusunda AK Parti’nin eline su dökemez. 2021 yılında da Saray Hükümeti, vergi alabilmek için sanayici, iş insanını, emekçiyi, vatandaşı ateşe attı. 2021 yılı, yine geçmediğimiz köprülerin, kullanmadığımız yolların yükünü vatandaşın omuzladığı bir yıl olmuştur. 2021 yılı hükümetin halktan korktuğu, baskısını artırdığı bir yıl oldu. Dünyada örnekleri çoktur. Vatandaşından korkan iktidar, halktan koptukça gücünü yitirir. Ülkemizde de 2022 yılı iktidarın gücünün sıfırlandığı bir yıl olacaktır. Bu yıl içinde yapılması muhtemel erken seçimde CHP iktidar olacak, sıfırlanan Saray Hükümeti tarihin önünde hesap verecektir.” dedi.
“KARANLIK DAĞILACAK, AYDINLIĞA KAVUŞACAĞIZ…”
“İktidar, ülkemizi öyle bir hale getirdi ki nereden baksanız kokuşmuşluğu görüyorsunuz.” diyen Köksal, “Ancak Cumhuriyetimiz’in temel değeri Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu bir milletvekili olarak açık yüreklilikle söylüyorum ki umutsuzluğa yer yok. Biz en zor zamanlarda Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünenleriz. Biz memleket için yılmadan, yorulmadan çalışanlardanız. 2022’ye de böyle bakıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle gelir dağılımı eşitsizliğinin sona erdiği konkordato ve iflasların olmadığı iş dünyasının rahat bir nefes aldığı, kuvvetler ayrılığının demokrasinin adalet ve huzurun tesis edildiği yolsuzlukların sona erdiği bir Türkiye diliyorum. Karanlık dağılacak, aydınlığa kavuşacağız. 2022, halkın iktidarının yılı olacak. Geliyor gelmekte olan.” şeklinde konuştu.
>> Hayriye CANER’in Haberi