Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

2022 KONGRELER YILI

Afyonkarahisar’daki esnaf teşkilatlarının kongreleri birbiri ardına tamamlanıyor. Son olarak Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda da başkan değişti. 3 adaylı seçim yarışını İbrahim Karataş ve ekibi kazandı, hayırlı olsun.
Tüm bu kongreler “ekip”lerin mücadelesi şeklinde geçiyor. Geçmişte yaşananlar gibi kavga, gürültü, şov, tribünlere oynama bu kez fazla yok. “Ekip”ler görevini yapıyor, sözü delge ve sandığa bırakıyor.
Kongre salonlarında “Saltanata son vereceğiz” söylemi hakim!.. “Saltanat”ın hangi makamla, kiminle ilgili olduğunu bilen biliyor da, şimdilik açıktan söyleyen yok.
Takip edebildiğimiz kadarıyla seçimleri tamamlanan esnaf teşkilatları şunlar: Sandıklı Şoförler ve Otomobilciler Odası, Emirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Dinar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Afyonkarahisar Bakkallar Odası, Afyonkarahisar Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası, İhsaniye Esnaf ve Sanatkarlar odası, İscehisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Afyonkarahisar Kahveciler Odası, Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası, Bolvadin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası…
Şimdi sırada kongresini yapacak olan odalar ise şöyle: Afyonkarahisar Sebze ve Meyveciler Odası, Bayat Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası, Çay Esnaf ve Sanatkarlar odası, Afyonkarahisar Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcıları Odası, Sultandağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Dinar Şoförler ve Otomobilciler Odası, Şuhut Şoförler ve Otomobilciler Odası, Afyonkarahisar Ayakkabıcılar Odası, Emirdağ Şoförler ve Otomobilciler Odası, Çobanlar Esnaf ve Sanatkarlar odası, Afyonkarahisar Ağaç İşyeri Odası ve Dinar Sebze ve Pazarcılar Odası…
Bu Odaların kongrelerinin 30 Mart’a kadar tamamlanması gerekiyor. Bu yasal bir zorunluluk. Sonrasında ise Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin kongresine sıra gelecek. Tüm bu odaların yeni yöneticileri Afyonkarahisar ESOB’un yönetimini belirleyecekler. ESOB’un mevcut yönetimi genelde ilçelerdeki delegelere dayanan bir yapıya sahip.
Yazımızın başında bahsettiğimiz “Ekip”ler kongreleri ilgiyle ve titizlikle takip ediyorlar. Çünkü nihai sonuç Afyonkarahisar ESOB’da alınacak.
“Ekip”lerin dediği gibi “saltanat” sona mı erecek? Yoksa “padişahım çok yaşa” diyenler mi ağır basacak, zaman gösterecek… Haydi hayırlısı…
Esnaf ve Sanatkarların oluşturduğu teşkilatlarının seçimlerinin ardından il genelinde Ticaret ve Sanayi Odaları’nın seçim süreci başlayacak. Hasılı; hareketli günler bizleri bekliyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti