Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

21. Halk Oyunları Festivalinin ilk gösterisi AFİUM’da

Büyük Taarruz ve Zafer Haftası kutlamaları çerçevesinde, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bu yıl 21.’si düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Festivalinin ilk gösterisi 26 Ağustos Cumartesi AFİUM Alışveriş Merkezi’nde başlayacak.

Büyük Taarruz ve Zafer

Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz ve Zafer Haftası’nın 101. yıldönümü kutlamaları kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Halk Dansları Toplulukları gösterileri yapılacak.  Festivale Bulgaristan, Polonya, Makedonya, Bosna Hersek, Hindistan, Gürcistan, Romanya, Kazakistan, Giresun, Tüfem, Bandırma Belediyesi İran Türkleri, Afyonkarahisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu katılacak. Ekipler kendi yörelerine özgü halk oyunlarını Afyonkarahisar halkı için sergileyecek.

AFYONKARAHİSAR’DA HALK OYUNLARI RÜZGÂRI

Vatandaşların her yıl yoğun ilgi gösterdiği festivalde ekipler kendi ülkelerinin ve yörelerinin oyunlarını giydikleri farklı kıyafetler ile sahneleyecek. Katılımcılar muhteşem bir görsel şölen yaşayacak. Ekipler 26 Ağustos Cumartesi saat 20.00’de AFİUM, 27 Ağustos Pazar saat 17.00’de Zafer Meydanı, 28 Ağustos Pazartesi saat 20.30’da Akarçay, 29 Ağustos Salı saat 21.00’de Zafer Meydanı, 30 Ağustos Çarşamba saat 19.00’da Park Afyon’da gösterilerini sunacak.

“TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUM”

Büyük Taarruz ’un 101. yılını büyük bir coşku ve gururla kutlayacaklarını aktaran Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tüm halkımızı bu gösterilere davet ederek, “ Halk oyunları, ülkelerin kültürlerini tanımak için çok önemli bir araç. Biz de buna inanıyoruz. Onları buraya davet ediyoruz. Biz de onların kültürlerini tanıyoruz. Böylece onlara misafirperverliğimizi de göstermiş oluyoruz. Kültür kaynaşmasını en iyi şekilde yansıtan bu etkinliğimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Bu festivalimizi her yıl düzenliyoruz. Gösterilerini sunacak olan tüm halk oyunları ekiplerine teşekkür ediyorum, Afyonkarahisar’ımıza hoş geldiniz diyorum.” dedi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti