Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

21. YÜZYIL NİFAK VE NİFAK HAREKETLERİ İLE MÜCADELE ASRI OLACAK -2

Muharrem Günay 21 Ağustos 2014 Perşembe 03:00:00
  Ayrıca bir insan Allah’ın varlığına birliğine ve Hz. Muhammed’in peygamberliğine kalbi ile inandığı dili ile ikrar ettiği halde Münafıklarda görülen özelliklerin bazılarını taşıyabilir. Bir Müslüman’a münafık demek yakışık almaz, fakat Müslümana da münafıklık yakışmaz. Mü’mim bu konuda dikkatli olup, “Acaba bende münafıklık alametleri varmıdır?” diye kendini ve davranışlarını kontrol etmelidir. Nitekim Hz. Ömer’in münafıklık alametleri taşıma korkusu ile ashabından Hz. Huzeyfe’ye sık sık “Bende münafıklık alâmeti var mı ?” diye sorduğu rivayet edilir. Ayet ve hadislerde münafıkların birçok özelliği bildirilmiştir. Bunlardan bir kısmını şöyle sıralayabiliriz:
Münafıklar konuştukları zaman yalan konuşurlar, verdikleri sözde durmazlar, emanete hainlik ederler. Bu karakterleri Kur’ân’ da şöyle açıklanmıştır:
“(Ey Muhammed!) Münafıklar sana geldiklerinde , “Senin, elbette Allah’ın peygamberi olduğuna şahitlik ederiz” derler. Allah senin, elbette kendisinin peygamberi olduğunu biliyor. (Fakat) Allah o münafıkların hiç şüphesiz yalancılar olduklarına elbette şahitlik eder” (Münafikun,63/1).
Münafıklar davranışlarında iki yüzcülülük, riya ve gösteriş ön plandadır, gösteriş için namaz kılarlar, yani namazdan ve dolayısıyla Müslümanlıktan ve Müslümanların sahip olduğu avantajlardan geçinirler. Çıkar için ibadet yaparlar. Nisa suresi 42. ayette bu duruma dikkat çekilir: “..insanlara gösteriş yaparlar..”
Münafıklar gösterişli kimselerdir, gösterişe çok önem verirler. Bu şekilde davranışları, muhataplarını kandırmaya ve çıkar elde etmeğe yöneliktir. Bu husus ayet ve hadisi şeriflerde şöyle anlatılır:
“Onları (münafıkları) gördüğün zaman bedenleri (görünüşleri) hoşuna gider. Konuştukları zaman sözlerini dinlersin Onlar sanki elbise giydirilmiş kereste gibidirler. Her gürültüyü aleyhlerine sanırlar. Onlar (müminlere) düşmandır, onlardan sakının. Allah onları kahretsin. Nasıl da (haktan) çevriliyorlar” (Münafikun, 63/4).
Ebu Hureyre’den rivayetle Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur:
“ Kıyamete yakın bir takım topluluklar türeyecek, bunlar dini vasıta kılarak dünyayı yiyecek, dini midesine alet edecek. Sözleri şekerden tatlıdır, fakat kalplerinde birer canavar gizlenmiştir. Adalet-i ilahiye’nin tecelli edeceği gün Allah (CC) onlara şöyle hitap edecektir: “ Siz benimle mi gurura kapıldınız, yoksa bana karşı mı cür’etkar davrandınız. “ ( Tirmizi )
21. Asır Nifak Asrı Olacak
Türkiye’de ve Ortadoğu’da yaşanan olaylar 21. Yüzyılın nifak ve nifakla mücadele asrı olacağını göstermektedir. Bu asırda her türlü nifak hareketine karşı hazırlıklı ve uyanık olmak ve İslam toplumunu, İslamın özüne bağlı kalarak her türlü nifak, fitne ve bölünmelere karşı korumalıyız.
Unutulmasın ki, Münafık dinden geçinmek için dindar geçinen insandır. Ancak:”Onlar (münafıklar ve inkârcılar şeytâni) bir plan kurup (Mekr) hilekârlık yaptıklarında, Cenâbı Allah’ta (onların düzen ve dalaverelerini boşa çıkaracak) bir tuzak hazırlamaktadır. Ve Allah düzen kurucuların en hayırlısıdır.” (Al-i imran/54)
NOT. YAZILARIMA BİR SÜRE ARA VERECEĞİM. YENİDEN BULUŞMAK DİLEĞİ İLE ALLAH’A EMANET OLUNUZ.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER