Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“24 Haziran seçim takvimini başlattık”

Divan 25. Dönem ve
“24 Haziran seçim takvimini başlattık”

Divan 25. Dönem ve 26. Dönem Ak Parti Çanakkale 3. sıra Milletvekili adayı Jülide İskenderoğlu’nun Başkanlığında; Aybüke Ayan, Melek Çakmaktepe, Fatma Akbaba, Azize Çal’dan oluştu. Açılış ve yoklama, divan teşekkülü, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk yaptı.
“AK KADINLAR DÜNYAYA ÖRNEK”
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk toplantının açılış konuşmasını yaptı. “Yine yeniden Türkiye’nin geleceği ile dertlenen, bu uğurda tarifsiz bir gayretle zamana ve mekana mührünü basan güçlü ve kararlı kadınlarımızla yola çıkıyoruz” diyen Ertürk, “Her son yeni bir başlangıçtır. Bu vesileyle, Anadolu’nun bağrından Afyonkarahisar’ dan yola çıkan çalışma azmi ve hizmetleri ile değil Afyon Türkiye’nin gururu olan, değil Türkiye dünyaya örnek olan, AK kadınlarımızın her daim sözde değil özde destekçisi olan Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu beyefendiye teşkilatım adına şükranlarımı arz ediyorum. Başta Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Afyonun gelini Ak kadınların hamisi Selva Çam olmak üzere, il il gezerek ak kadınlarımızla sabahlara kadar çalışan genel başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Birlikte yol yürümekten onur duyduğumuz. Sahada teşkilatlarda ve kutlu davamızda bizimle birlikte omuz omuza çalışan milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.
“BİR YİĞİT BİLİRİM O DA ERDOĞAN”
Sandık ve mahalle teşkilatından il yönetimine bu güne kadar milletinin derdiyle dertlenip gecesini gündüzüne katarak fedakârca çalışan “Ak Sevdalı Ak kadınlara” canı gönülden teşekkür ettiğini belirten Ertürk, “Bizleri bu sevdayla yetiştiren bu günlere hazırlayan ana babalarımıza minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Bizler ülkemizi evimize tercih ettiğimizde hiç gocunmadan dimdik arkamızda duran eşlerimize ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Aşk ile çıktık yola yenilendik, tazelendik. Sevdalıyız bu vatana haydi Bismillah! Bir yiğit bilirim o yiğit ki Recep Tayyip Erdoğan. Tek bir hamlede; İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi dünyanın üç büyük teşkilatını toplayıp, Amerika ve İsrail’in karşısına diktiği için. Pakistan’da güllerle, Yunanistan’da türkülerle karşılandığı için. Arakan’da nidalarla, Filistin’de dualarla, Sırbistan’da alkışlarla, Almanya’da al yıldızlı bayraklarla karşılandığı için. Somali’de posterlerle, Sudan’da tekbirlerle, Tunus’ta ilahilerle, Çad’da tebriklerle karşılandığı için. Makedonya’da halife, Kosova’da ‘Sultan oğlu Sultan’ unvanlarıyla anıldığı için. Kanın oluk oluk aktığı İslam coğrafyasında ‘Ümmetin umudu’ olarak görüldüğü için Recep Tayyip Erdoğan” diye konuştu.
“RECEP TAYYİP ERDOĞAN DİYORUZ”
Ferda Ertürk, AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’den, Avusturya’ya, Hollanda’dan Almanya’ya, Fransa’dan İtalya’ya, İngiltere’den İspanya’ya, Çin’den Japonya’ya varıncaya kadar, gittiği tüm Asya ve Avrupa ülkelerinde on binlerce Türk’ü ellerinde bayraklarla sokaklara döktüğünü dile getirdi. Ertürk, “Dünyanın en büyük terör örgütlerinin hedefinde olduğu için, dünyanın en barbar ülkeleri tarafından düşman olarak anılmaktadır. Darbelere, vesayetlere, manşetlere boyun eğmediği, tuzaklar karşısında aslanlar gibi dik durduğu için ve sadece Allah’ın huzurunda eğilmiştir. Millete rağmen siyaset yapmadı, eski siyasetçilerin aksine, milletin inançlarına yasak getirmedi. Şehidimin cenazesinde Kur-an okudu. Sabah namazında ezan okuyarak milletini ‘felah’a çağırdı. Ondan öncekileri; Abdulhamid’i, Menderes’i, Özal’ı, Erbakan’ı, Muhsin Yazıcıoğlu’nu elimizden aynı şeytani planları kurgulayarak aldığınız için Recep Tayyip Erdoğan diyoruz. AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları olarak söz veriyoruz Allah’ın, tarihin ve milletin huzurunda yemin olsun ki O; bu yolda gittikçe, halkın adamı ve hakkın aşığı oldukça, onun yanında dimdik durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“YOLU CUMHURBAŞKANIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, TBMM’deki oylamaya katılmak üzere konuşmasını yaptıktan sonra genel kurul toplantısından ayrıldı. Özkaya, seçim sonucu mevcut yönetimde yer alan isimlere yeni isimlerin de eklenmesiyle daha güzel çalışmalar ortaya konulacağını söyledi. TBMM’de erken seçim teklifinin görüşülmesi nedeniyle konuşması sonrası ayrılmak için izin isteyen Özkaya, “İlimizde kadın kollarımızın kongresini coşkuyla yapıyoruz. Yenilenme ve tazelenme sağlanacak. Konuşmam bitince hemen müsaade alacağım. TBMM’de ki oylamaya yetişmemiz lazım. Çünkü tarih inşallah yeniden yazılacak. Biz diyoruz ki işte meydan işte Afyonkarahisar’dan. Karahisar Kalesi gibi sağlam duran analarımız, bacılarımızın varlığıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, onun güçlü ve büyük liderliğinin önünde yol yürümeye devam edeceğiz. 16 yıldır nereden nereye geldiğimizi hep beraber görüyoruz” şeklinde konuştu.
“KADINLARLA BAŞARILARA İMZA ATILDI”
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti’nin 16 yıl boyunca iktidara geldiği günden beri seçimin hemen ardından ertesi gün bir daha seçim varmış anlayışıyla çalıştıklarını kaydetti. Partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmadıklarını söyleyen Yurdunuseven, “Cumhurbaşkanımızın yanında koşarak çalışmaya devam edeceğiz. Tüm katılımcılara canı yürekten çok teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız ‘AK kadınlar hazır olun 2019’da çok önemli bir seçime gideceğiz’ diyordu. Yine sizlerle birlikte el ele, kol kola inşallah 24 Haziran seçimlerinde inşallah Afyonkarahisar’dan çok büyük bir başarıyı elde edeceğiz. Buna inanıyorum. Kadınlarımızın sayesinde büyük başarılara imza attık” ifadelerini kullandı.
HAYIRLI UĞURLU BEREKETLİ OLSUN
Genel kurul toplantısının son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. İl Kadın Kolları kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyen Eroğlu şöyle konuştu: “Cuma gününde kadınlarımızın kongresini yapıyoruz. Cumalar bayramdır. Kongre ile birlikte bayramınız kutlu olsun. Bir Cuma gününde Afyonkarahisar’da 24 Haziran seçim takvimini başlatıyoruz. Şimdiye kadar eski ve yeni genç, yaşlı kadın kollarında hizmet etmiş olan hanımlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra bayrağı daha da yukarıya taşıyacak olan Ferda hanımefendiyi şimdiden tebrik ediyor üstün başarılarının devamını diliyorum. Biz hep beraber inşallah başarıyı daha da ileri taşıyacağız. Bizlerde siz değerli kardeşlerimizle her zaman beraberiz. Hayr olsun uğur olsun bereketli olsun”
“ALLAH’IN DA BİR HESABI VAR”
Eroğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Afyonkarahisar’da Cumhuriyet tarihinin en büyük oy oranını aldıysak bunda kadınlarımızın, hanımlarımızın, teyzelerimizin ve kadın kollarımızın büyük emeği var. Sizlere minnettarız, size vefa borcumuz var. Bugün Türkiye’de istikrar varsa sizin sayenizdedir. Dolayısıyla sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Zaten Cumhurbaşkanımızın özellikle burada selamını iletmek istiyorum. Afyon’a gideceğim dediğim zaman çok duygulandı. Oradaki bütün hanım kardeşlerime benim en kalbi selam ve muhabbetlerini ilet diye benden rica etti. Dolayısıyla dünya lideri Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın o güzel selamını sizlere iletmenin bahtiyarlığına sizlere ifade etmem mümkün değil. Türkiye Gönül coğrafyamızın son kalesidir. Bütün düşmanlar bir son kaleyi yıkmak Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak için gayret ediyorlar ama ben her zaman şunu söyledim. Onların hesabı planları varsa Cenabı Allah’ın da bir hesabı var.
ERTÜRK YENİDEN BAŞKAN
Ferda Ertürk’ün yeniden İl Kadın Kolları Başkanlığına seçildi. Ayşe Doğan, Ayten Çelik, Döne Bozkurt, Elif Süzme, Emine Gökçe, Esra Öztürk, Fatma Okay, Fatma Sağdıç, Gülşen Bakışkan, Hacer Demirtaş, Hacer Kartal, Harika Kılıç, Hatice Ayvaz, Hilal Büyükben, Hüsna Şen, Kiraz Yıldızhan, Leyla Doğrusoy, Nazmiye Özkan, Nihal Yurdadur, Özlem Okur, Rabia Taşpınar, Reyhan Bangir, Serpil Dökmeci, Sevcan Sönmez, Sultan Akseki Bozok, Sultan Betül Erişen, Suzan Köse, Şerife Teksöğüt, Zehra Günek seçildi. Büyük kongre delegeliklerine ise; Ferda Ertürk, Fatma Akbaba, Nuriye Akkaya, Merve Yıldız, Fadime Sezen, Sevim Ulusoy, Gülsefa Azgın, Arzu Aydın, Kübra İnce, Gül Lale Çağlı, Şehri Kupal, Azize Çal seçildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi