Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

28 Şubat Generalleri Kimlerdir?

Yakın tarihin demokrasi yarası 28 Şubat, aradan yıllar geçmesine rağmen unutulmuyor. ‘1000 yıl sürecek’ iddiasında bulunulan 28 Şubat’ın toplumda böyle bir karşılık bulmadığı da bir gerçek

Bu haberin fotoğrafı yok

Takvim yaprakları 28 Şubat 1997’i gösterdiğinde, Türkiye farklı bir yol ayrımına girdi. O zamanların darbe heveslisi televizyon ve gazetelerin çokça kullandığı tabirle, ‘Resmi binaların ışıkları gece geç saatlere kadar yanıyordu’…

28 Şubat 1997 tarihinde toplanan Milli Güvenlik Kurulu, Refahyol Hükümeti’ni merkeze alarak ‘irtica’ iddialarıyla bir dizi başlıkta açıklama yapmış; sürecin sonunda Refahyol Hükümeti, iktidardan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Dönemin muktedir generalleri, 28 Şubat’ın 1000 yıl süreceğini iddia etmişti. Bu baskı ve zor kullanma rejimi, toplumdan karşılık bulmadı; 1000 yıl değil 5 yılda tüm süreç tersine döndü.

28 Şubat süreci ile ilgili açılan davanın sonucunda şu generaller ceza almıştı:

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Orgeneral Çevik Bir, Emekli Korgeneral Yıldırım Türker, Emekli Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak, Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, Emekli Koramiral Aydan Erol.