Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“28 Şubat, zulme dönüşmüştü” – Kocatepe Gazetesi

“28 Şubat, zulme dönüşmüştü” – Kocatepe Gazetesi
“28 Şubat, zulme dönüşmüştü”

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Özkal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Darbelere hayır diyoruz” diyen Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Darbeyle yapılan bir anayasanın da değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vesayet odaklarına da son vermek gerekiyor. Yapılacak olan anayasa değişikliği ile vesayet odaklarına son vererek ülkemizin kendi başına ayakta durabileceği daha güçlü bir gelecek için evet demeliyiz. Geçtiğimiz Cumartesi Başbakanımız startı verdi. Hepimiz sahada çalışıyoruz. Emirdağ’da çalışmalar yaptık. Bundan sonra da ilimizin her yerini ziyaret ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
“BEN DE MAĞDUR OLDUM”
Post-modern darbe olarak tanımlanan 28 Şubat Kararları’nın alınmasının üzerinden 20 yıl geçtiğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, 28 Şubat’ı izleyen sürecin birçok insanı mağdur ettiğini ifade etti. Kendisinin de 28 Şubat mağdurlarından biri olarak çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden ayrılmak zorunda kaldığını hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, “Yıllarca 1980 darbesinden sonra Türkiye’de demokrasinin yerleştiği bir daha darbe olmayacağı yönünde değerlendirmeler yapıldı. Ancak 28 Şubat 1997’de Milli Güvenlik Kurulu’nda alınan kararlarla, ülkemiz yine bir darbeyle karşı karşıya kaldı. Post-modern olarak adlandırılan 28 Şubat; Aziz Milletimizin değerlerini hedef alan bir darbeydi. 28 Şubat’ın en önemli hedefleri; İmam Hatipler ve başörtülü insanlardı. 28 Şubat halkımızın büyük kesimi için bir zulme dönüşmüştü. O süreç, ülkemize her açıdan çok şey kaybettirdi. Bir neslin eğitim hakkı elinden alındı. Türkiye ekonomik ve sosyal açıdan büyük yara aldı. Bende o süreçte çok sevdiğim öğretmenlik mesleğimden uzaklaştırıldım. 28 Şubat darbesinin 20’nci yılında; hem darbe ürünü anayasadan hem de darbelere zemin oluşturan iki başlı sistemden kurtulmanın yolu, 16 Nisan’daki referandumda ‘Evet’ oyu vermekten geçiyor.” şeklinde konuştu.