Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“28 Şubat”ın üzerinden 23 yıl geçti

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER)

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, üzerinden 23 yıl geçen 28 Şubat postmodern darbesini kınadı

 

Dernek binasındaki toplantıda konuşan ASDER üyesi Ufuk Köylü, 28 Şubat postmodern darbesi olarak adlandırılan vesayet dönemini tarih önünde telin ettiklerini söyledi.
28 Şubat 1997’de olağanüstü Mili Güvenlik Kurulu toplantısında adalete, insan haklarına ve özgürlüklerine aykırı alınan kararların alındığını dile getiren Köylü, şunları kaydetti:
“Milli iradeyi ayaklar altına alan, medya, sermaye, akademik, askeri ve idari bürokratlardan oluşan derin darbeci yapılanmayı milletimiz tasfiye etmiştir. Ülkemizdeki darbeler zincirinin son bulması için 28 Şubat darbesinin tasarlanması ve uygulanmasında katkısı olan tüm unsurlar yargılanmalıdır. Bu dönemden kalan tüm düzenlemeler temizlenmelidir.”
Köylü, her yıl dönümünde hiç yaşamasaydık denilerek, mağduriyetlerini derin üzüntüyle hatırlanacağı 28 Şubat döneminin milletin kayıp yılları olduğunu belirttiği konuşmasının devamında, “28 Şubat’ın yıl dönümü münasebetiyle tüm sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı, milli iradeyi vesayet altına alabilecek tüm oluşum ve güç odakları karşısında, birlik ve beraberlik içinde olmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (AA)