Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“29 Ekim emperyalist işgale karşı koymanın adıdır”

SP Merkez İlçe Başkan

SP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, iktidar politikalarını eleştirdiği basın toplantısında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Akpınar, “29 Ekim emperyalist düzene karşı çıkışın adıdır. Bir asır önce kendi topraklarımızı her türlü emperyalist işgal ve talana karşı hep birlikte koruduk. Bugün de bu işgal, talan ve statükoya karşı çıkışın hafızalarda hep canlı tutulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi

 

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı’nın mutad basın toplantısı dün öğlen partide Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar tarafından düzenlendi. Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan’ın rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadığı açıklandı.
“1923’ÜN GÜNCEL HALİ YAŞANIYOR”
SP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in vefat eden babası Ali Zeybek’e Allah’tan rahmet Zeybek ailesine başsağlığı diledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Akpınar, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Biz, cumhuriyetin kuruluşunu, 600 yıllık bir mirastan sonra varlığımızı korumak ve tarihteki rolümüzü yeniden inşa etmek olarak görüyoruz. Bugün daha fazla sürdürülmesi mümkün olmayan mevcut dünya düzenine karşı mücadele etmek 1923’ün güncel halidir diye düşünüyoruz. 20’nci yüzyılın mazlum coğrafyaların uluslararası güçler tarafından tahakküm altına alınması, işgali ve sömürgeleştirme çabalarıyla başladığı bu dönemde 29 Ekim’in bu düzene karşı çıkışın adı olduğunu ifade etmek istiyoruz. Bundan bir asır önce kendi topraklarımızı her türlü emperyalist işgal ve talana karşı hep birlikte koruduk. Bugün de bu işgal, talan ve statükoya karşı çıkışın hafızalarda hep canlı tutulması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
“KEŞKE BİZ YANILMIŞ OLSAYDIK”
Türkiye’nin önemli gündem maddelerinin başında Suriye meselesinin geldiğini belirten Akpınar, “Ülkemizin önemli gündem maddelerinden birisi şüphesiz Suriye meselesidir. Geçtiğiniz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu diyor ki, ‘Suriye’de askeri bir çözüm yok, siyasal çözüm olmalı.’ Şimdi biraz geçmişe uzandığımızda Suriye’de olaylar yeni başlarken ne demiştiniz? Cuma namazını Şam’da kılarız, yarın sabah kahvemizi bilmem nerde içeriz diyerek daha önce kardeşim dediğiniz Esad’la bir anda sen zalimsin, orda duramazsın demiştiniz. Ilımlı muhalifleri eğitip donatmalıyız demiştiniz. Biz ise o günlerde SP olarak Suriye’yi ziyaret edip, şiddet ve silahla bir çözüm olamayacağını, Esad iktidarının daha hoşgörülü davranması gerektiğini, ülkede kan akmasının sadece Siyonizmin işine yarayacağını belirtmiştik. Önce Suriye’deki yetkililere, daha sonra ülkemizdeki iktidara izah etmiştik. O zaman bizi Esed’ci olmakla suçlamışlardı. Şu an iktidar bizim 8 yıl önce söylediğimiz noktaya geldi. Ne olurdu bu kadar kan akmadan, bu kadar ev yıkılmadan, bu kadar insan sığınmacı durumuna düşmeden, bu kadar çocuk sahillere vurmadan ve bu kadar yabancı devlet buralara gelmeden bugünkü durumu görebilseydiniz? Şunu hemen belirtelim ki bizim söylediğimiz yere geldiniz derken emin olun mutlu değiliz. Keşke biz yanlış söylemiş olsaydık da işler bu hale gelmeseydi.” diye konuştu.
“MÜSLÜMANLAR UYANIK OLMAK ZORUNDA”
Suriye ile çok samimi ve sıcak görüntüler verirken, Devlet Başkanlarının ailece oturup kalkarken bir anda ne oldu da “Kardeşim Esad’ denilen kişinin “Zalim Esad’a” dönüştüğü sorusunu soran Akpınar, “Bunun cevabını Sayın Burhan Kuzu verdi. Demişti ki ‘Amerika bize Esad bir hafta içinde düşecek dedi biz de bütün politikamızı buna göre belirledik.’ Yine ABD, yine ABD’ye duyulan güven ve yine ABD’nin bize attığı kazık. Bir zamanlar Sayın Cumhurbaşkanı’nın da şöyle bir ifadesi olmuştu, ‘ABD Amerika bizi bir değil, iki değil, üç değil hep aldattı, hep aldattı.’ İktidardaki yetkililere seslenmek istiyoruz. ABD ABD’liğini yapacaktır. Şeytan şeytanlığını yapacak onlarda suç yok. Onlar şahsiyetlerinin gereğini yapıyor. Biz Müslümanlar olarak uyanık olup, onların hile ve tuzaklarını görmemiz gerekir. Yapılması gerekenleri yapmayıp, almamız gereken tedbirleri almazsak ağlayıp, sızlanmanın hiç faydası olmayacağını bilmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.
Akpınar, Suriye meselesinde her şeye rağmen siyasi çözüm aranmasının faydalı olacağını, çözümün tek başına ABD ve Rusya ile yapılan görüşmelerle değil bölge ülkeleriyle konuşulup, İran, Irak ve Esad’ın bu görüşmede olması gerektiğini söyledi.
“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE
İLİŞKİLERİ ESKİYE DAYANIYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siz ne zaman terör örgütleri ile bu kadar samimi oldunuz?” sorusuna dikkat çeken Akpınar şöyle konuştu:
“Sayın Cumhurbaşkanına hatırlatmak isteriz. Bunların terör örgütleriyle olan ilişkileri çok eskilere hatta bu örgütlerin kuruluş aşamalarına kadar gider. Bizim ülkemizdeki PKK’nın arkasında Amerika olduğunu da herkes bilir. Bunlar emellerine ulaşıncaya, yani büyük İsrail Devleti’ni kurup, tüm insanlığı köle olarak kullanacağı güne kadar terör örgütleriyle çalışmaya, desteklemeye ve hatta yenilerini kurmaya devam edeceklerdir. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız.”
“ELEŞTİRİLERİMİZ HAREKÂTA DEĞİL”
SP olarak yaptıkları eleştirilerin iktidarın yanlış politikalarına karşı olduğunu dile getiren Akpınar şunları söyledi:
“Eleştirilerimiz yanlış politikalara yöneliktir. Bu eleştirilerimizin Barış Pınarı Harekâtı’yla bir ilgisi yoktur. Gelinen noktada bu harekâtın yapılması gerekliydi. Daha önce de belirttiğimiz gibi askerimize ve polisimize tam destek veriyoruz. Allah yardımcıları olsun. Bu süre içerisinde gerek asker, gerek sivil tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”
“BÖLGEYE YABANCI GÜÇLERİN YERLEŞMESİNİ SİZ İSTEDİNİZ”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu’nun “Irak’taki karışıklıklara yabancılar sebep oluyor.” sözlerini değerlendiren Akpınar sözlerine şöyle devam etti:
“Sayın Vekilimize sormak istiyoruz, acaba o yabancıların oralara nasıl geldiğini hatırlıyor musunuz? Erbakan hocamıza Allah rahmet eylesin ‘Irak’ta bir masumun burnu kanasa, 7 sülaleniz alnını secdeden kaldırmasa, yine de bu vebalden kurtulamazsınız’ derken sizler Irak’a Amerika’nı girmesi için neler yapmıştınız. 1 Mart tezkeresi geçmediği halde, 6 hava limanı ve 7 deniz limanını genelge ile açan sizler değil misiniz? İkinci oylamadan önce hayır diyenler memur maaşlarını nasıl yatıracağımızı söylesinler diyerek milletvekillerine evet verdirten sizler değil misiniz? Şimdi kalkmış yabancılardan şikâyet ediyorsunuz.”
“KALDIRIM ÇİZGİLERİNİN RENGİ OLMADI”
Kaldırımlara konulan eşyaların yayaların yürümesine engel olması gerekçesiyle Belediye yönetiminin aldığı kararla kaldırımlara eşya konulmasına müsaade edilmeme kararını desteklediklerini belirten Akpınar, “Bu durumda da esnaf açısından sıkıntı oldu. Sonunda bir orta yol bulundu. 30 santimetreden fazla yer işgal edilmemesi şartıyla eşya konulmasına müsaade edildi. Bu herkes açısından makul bir karardı ve bu 30 santimetreyi belirlemek için çizgiler çizildi. Ancak bu çizgilerin görüntüsü ve rengi hiç uygun olmadı. Çizgi çizmeye gerek var mıydı? Eğer mutlaka çizilmesi gerekiyorsa daha estetik, göze hitap edecek şekilde çizilmeliydi. Değişik etkinliklerle, festivallerle şehrimizin adını duyurmaya çalıştığımız bu süreçte, çizgilerin şehrimizin görüntüsü açısından hiç şık olmadığını ifade etmek istiyoruz. Ayrıca çizgide kullanılan sarı renk, görme engelli kardeşlerimiz için önemli olup, onların yanlış yönlenmesine sebep olabilir.” dedi.
“HUZURLU GELECEK SAADET İLE GELECEK”
3 Kasım Pazar günü SP’nin büyük kongresinin yapılacağını dile getiren Akpınar, “3 Kasım 2019 Pazar günü yapılacak kongremizi tekrar hatırlatmak istiyoruz. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin değil adil paylaşımın, çifte standardın değil eşitliğin, torpilin ve adam kayırmanın değil liyakatin, zulmün değil adaletin hâkim olması için, rantiyecilerin değil üretenin kazanması için, gençlerimizin yurt dışına gitmeyi planladıkları değil yaşanabilir bir Türkiye için tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti