Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

29 Ekim Günü BAYRAM – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 26 Ekim 2010 Salı 03:00:00
  1.nci Dünya Savaşında Almanya yanında savaşa katıldık. Almanya yenildi. Bizde yenilmiş sayıldık. Galip devletler yendikleri devletlere çok ağır şartlarda antlaşmaları zorla imzalattılar. Osmanlı Devletine de Sevr Antlaşmasını zorla imzalattılar. Sevr Antlaşmasını yaşama geçirmek için yurdumuzun toprakları işgal edilmeye başlandı.
M.Kemal önderliğinde Türk Milleti düşmanların bu isteklerine hayır dedi. Yedi düvel devletlerle İnönü’de, Sakarya’da, Kocatepe’de, Dumlupınar’da kurtuluş savaşları yapıldı. Düşmanlar yurdumuzdan temizlendi. Lozan Antlaşması yapıldı. Milletimiz bağımsızlığa, özgürlüğüne kavuştu.
29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet ilan edildi. Onun için her sene 29 Ekim’de Cumhuriyete kavuşmanın sevinci ile; Cumhuriyet Bayramı yapıyoruz. Bize Cumhuriyeti kazandıran Atatürk’e, şehit ve gazilerimize sevgi saygı ile şükranlarımızı sunuyoruz.
M.Kemal Atatürk Türk gençliğine “Cumhuriyeti biz kurduk, sizler yaşatacaksınız” demişti.
Cumhuriyet’ten bizi mahrum etmek isteyeceklerin çıkabileceğini vurgulamıştı. M.Kemal Atatürk “Gençliğe Hitabesi” belgesel yazısı ile Cumhuriyeti korumak için neler yapacağımızı etkili sözlerle vurgulamıştır. Cumhuriyeti korumak için tüm gücümüzle çalışmamızı öğütlemiştir. Muhtaç olduğumuz kuvvetin, kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu vurgulamıştır.
Son günlerde ülkemizdeki yer altı- yer üstü zenginliklerimizi elimizden almak için dış güçler tuzaklar kurmakta, ülke yöneticilerimizi yapmacık, yalancı dostluklarla aldatmaya, kandırmaya çalışıyorlar.
Ülkemizdeki Ermeni-Rum-Yahudi kalıntılarını kışkırtarak PKK ve başka örgütler kurarak kargaşa çıkarıyorlar. Ülkemizi zayıflatmaya çalışıyorlar.
Cumhuriyet Bayramı’nda, düşmanların hıyanetlikleri anlatılacak. Bayram törenine katılalım. Gençlerin haykırışlarını dinleyelim. Düşmanların kandırıcı sözlerine inanmayalım. Birlik beraberlik içinde Cumhuriyetimizi koruyalım. Rahat ve huzur içinde yaşayalım.
Ulu önder M.Kemal Atatürk! Cumhuriyeti sizler kurdunuz. Bizler Cumhuriyeti yaşatacağız.
Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
Bu duygularla tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER