Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

30 Ağustos’ta miting yok – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
30 Ağustos'ta miting yok

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, sosyal paylaşım ağı Facebook’ta örgütlenen ve 30 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da yapılacağı duyurulan mitingin ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 30 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da herhangi bir miting yapılmayacağını kaydetti. Kumartaşlı, “Ülke çapında bir sosyal paylaşım sitesinde bir sayfa açıldı. Şehitlerimize Sahip Çıkıyoruz diye bir paylaşım sayfası açıldı. Burada çeşitli gruplar organize olarak çeşitli illerde teröre lanet mitingi yapıp tepki gösterecekleri hakkında bilgiler almış durumdayız. Bu sayfanın yöneticileri ile görüşmemizde 30 Ağustos tarihinde bir eylem yapacaklarının bilgisini aldık. Bizler de site yöneticilerine 25 Ağustos ile 30 Ağustos arasında bu tür eylemin olamayacağını belirttik. Bu hafta boyunca Valilik ve resmi protokol programları olduğu için Valilik ve diğer yerlerden izin alamayacaklarını söyledik. Bu olayın, bu eylemin bizleri gururlandırdığını, tarih ve yer seçiminin yanlış olduğunu anlatmaya çalıştık. İleriki bir tarihte böyle bir eylem yapılabilir. Böyle bir eylem olacaksa, diğer sivil toplum örgütleri ile de görüşerek daha büyük bir ses getirici bir eylem yapmayı düşünüyoruz. 30 Ağustos ve haftasında böyle bir eylem yapılmayacak” dedi.
“Zaafları gördük ve yaşadık”
Kumartaşlı, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Işık Koşaner’in internete düşen ses kayıtlarında zaaftan bahsetmesiyle ilgili olayarak da “Biz eski Genelkurmay Başkanımızın itiraflarının çoğunu yaşadık ve gördük. Ordumuzun artık uzmanlaşması profesyonelleşmesi gerekir. Ordunun terörle mücadeleden çekilmesi gerekiyor. Bunu yaparken de komutanlarımızın da profesyonelleşmesi lazım. Son aylarda yapılan girişimlerde zaten bu yönde” diye konuştu. (Kocatepe)