Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

330 milyon liralık borç yapılandırıldı

Afyonkarahisar Defterdar Vekili Murat
330 milyon liralık borç yapılandırıldı

Afyonkarahisar Defterdar Vekili Murat Toy, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun’un seyrini, bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Arık’ın da hazır bulunduğu toplantıda Defterdar Vekili Murat Toy, “İlimizde gecikme zamları dahil 764 milyon liralık yapılandırılması gereken bir borç bulunmaktaydı. İlimizde geçmiş dönemlerden bu yana 79 bin 628 borçlu mükellef bulunmaktaydı. Bu mükelleflerden 49 bin 888 kişi yapılandırma başvurusu yapmış olup, 330 milyon 728 bin liralık borç yapılandırılmıştır. Yapılandırma kapsamında mükelleflerin peşin ödeme, 6,9,12,18 aya kadar taksitlendirme hakları mevcuttu. Yapılandırma yapan mükelleflerin ilk taksitlerini 30 Kasım 2016 tarihine kadar, ikinci taksitini ise 2017 Ocak sonuna kadar ödemeleri gerekiyordu.Ancak yapılandırmanın bozulmaması için öncelikli şart ilk 2 taksitin ödenmesi zorunluluk arz ediyordu.
30 Kasım 2016 tarihinde mükelleflerimizin yapılandırmalarının bozulmaması ve ilk taksitlerini ödeyebilmeleri için vergi dairelerimiz gece saat 24’e kadar açık bulundurulmuştur” dedi.
SON ÖDEME TARİHİ BUGÜN
27 Ocak’ta Resmî Gazete’de yayınlanan yeni bir kanunla, bir düzenleme daha yapıldığına dikkat çeken Murat Toy, “27 Ocak 2017 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan 6770 sayılı kanun ile; borçlarını  yapılandırmış ancak ilk taksitlerini herhangi bir sebeple ödeyememiş mükelleflere yeni bir hak verilmiştir. Yapılandırmanın 1’incive 2’incitaksitinin 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödenmesi halinde yapılandırma devam edecek, ayrıca ocak ayında ödenmesi gereken 2’nci taksite 4 ay eklenmiş ve bu suretle diğer taksitlere de 4’er ay eklenmiş olmaktadır. Yani taksitler ocak ayından itibaren 4 ay ötelenmiştir. Ayrıca bu kanunla peşin ödeme imkanı da sağlanmıştır. Bu suretle mükelleflerimize tekrar süre kazandırılmış ve ödemesini aksatanlara yeniden bir fırsat tanınmıştır. 6736 sayılı Kanun’a göre yapılandırılan borçlardan süresinde ödenmeyen 1’inci taksit ile 2017 Ocak ayında ödenmesi gereken ve 2017 Mayıs ayına ertelenen 2’nci taksitin son ödenme süresi 31 Mayıs 2017 tarihinde sona erecektir” ifadelerini kullandı. >> Murat ARISOY’un Haberi

 

YENİ ÇIKAN YASA, BU
YAPILANDIRMAYI KAPSAMIYOR

 

Afyonkarahisar Defterdar Vekili Murat Toy, 27 Mayıs 2017 tarihinde bazı alacakların yapılandırılması hakkında bir kanun daha çıktığını hatırlattı. Toy, yeni çıkan kanunun, önceki kanundan yararlanan mükellefleri kapsamadığını hatırlattı. Toy, “Yapılandırmaya başvurduk, taksitleri ödemesek de yeni yapılandırmadan yararlanınız” düşüncesinin yanlış olduğunu belirtti.

 

 

SMMMO
BİLGİLENDİRDİ

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Arık, yapılandırma kanunu çıktığından bu yana Oda üyelerini ve vatandaşları bilgilendirdiklerini aktardı. Arık, yaklaşık 50 bin kişinin yapılandırmadan yararlandığını, ama bu sayının artması gerektiğini söyledi.