Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

35 milyon avroluk yatırım geliyor

35 milyon avroluk yatırım geliyor
35 milyon avroluk yatırım geliyor

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon’un patates alanındaki potansiyelini değerlendirmek üzere bir firmanın yatırım hazırlığında olduğunu belirtti

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye’nin tarım hâsılasında dünyada 7. sırada olduğuna dikkat çekti. Tarım alanında daha hızlı ve mantıklı ilerlemeye ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Serteser, Afyonkarahisar ile ilgili çok önemli bir müjdeyi kamuoyuyla paylaştı.
Afyonkarahisar’daki kişi, kurum ve kuruluşların girişimiyle Özgörkey Grubu’nun Afyon’a yatırım yapmaya hazırlandığını kaydeden Serteser, şöyle konuştu:
“Şuhut, Sandıklı, Dinar bölgesinde 425 bin ton patates üretiyoruz. 3’üncü sıradayız. Özgörkey Grubu’nu burada yatırım yapmaya ikna ettik. Şimdi arazi arıyoruz 35 milyon avroluk bir yatırım yapmayı kabul ettiler. İlk aşamada 55 milyon avroluk ciro, 120 milyon avroluk ciroya kadar çıkacak. Önümüzdeki 10 yıl içinde de 35 milyon avroluk yatırım iki katına çıkacak. Dondurulmuş sanayi patatesi alanında Türkiye’nin en büyük fabrikası olacak. Torbalı’daki fabrikalarının 3 katı büyüklüğünde bir fabrika kuracaklar.” (Kocatepe)