Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4 çömlek müzede açıldı, içinden insan kemikleri çıktı

Dinar İlçesi’nde yapılan inşaat

Dinar İlçesi’nde yapılan inşaat kazısında kepçe operatörünün dikkati sayesinde bulunan lahit mezar korumaya alındı. Lahit mezar içinden çıkan 4 adet urne olarak tabir edilen çömlek kül kabı müze müdürlüğüne getirilerek arsa sahipleri nezaretinde açıldı. MS 1 ve 2. yüzyıla ait olduğu belirlenen çömleklerin içinden ise insan kemikleri çıktı

Dinar İlçesi’nde İncirli Mahallesi’nde yapılan inşaat çalışmaları sırasında lahit mezar bulundu. Kepçe operatörünün dikkati ile bulanan parça sonrasında ilk olarak kolluk kuvvetlerine, sonrasında da Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürlüğü aracılığı ile Afyonkarahisar Arkeoloji Müze Müdürlüğü’ne bilgi verildi. Yapılan ilk incelemeler sonrasında lahit mezar olduğu anlaşılan parça için bölgede güvenlik önlemi alındı. Arkeoloji Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan detaylı çalışma sonrasında Milattan Sonra 1. ve 2. yüz yıla ve Roma dönemine ait lahit mezar olduğu anlaşıldı. Mezarın içinden ise “Urne” adı verilen 4 çömlek kül kabı çıktı. Lahit mezar bölgede koruma altına alınırken, çömlekler ise Müze Müdürlüğü’ne getirildi. Müze Müdürlüğü’nde inşaatın yapıldığı arsanın sahipleri ve avukat nezaretinde ekipler çömleklerin kapaklarını açarak içinde ne olduğunu gösterdi. Çömleklerin içinden ise insan kemikleri çıktı.
“4 KÜP ÇIKTI, 4 KÜP DE BURADA”
Firmanın Genel Müdürü Aytaç Çakır hafriyatları tarafından kazı çalışması yapıldığı sırada bir parçaya rastlandığını ifade etti. Çıkan parçayı oynatmadan yerinde sabit kalarak direkt kolluk kuvvetlerine haber verdiklerini söyleyen Çakır, “Daha sonrasında ilgili müze müdürlüğü gelerek gerekli tertibatı alarak lahitin çevresini korumaya alarak işlemlerini gerçekleştiriyor. Şuan itibari ile hepimiz buradayız, çömlekler burada arsa sahiplerinin nezaretinde ve avukat nezaretinde açılmakta. Kendileri de isterlerse açıklamayı yaparlar. O yüzden bizim burada her hangi bir dahilimiz, kötü bir niyetimiz yoktur, biz şuan firma olarak işimizin peşindeyiz. çıkan lahitle ilgili şuanda bizim her hangi bir detaylı bilgimiz yok. Burada söylenen her hangi bir açıklama olmadığı için 4 küp çıktı, 4 küp de burada.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti