Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4 kavşağa battı-çıktı yapılacak – Kocatepe Gazetesi

4 kavşağa battı-çıktı yapılacak – Kocatepe Gazetesi
4 kavşağa battı-çıktı yapılacak

Seçim vaatleri arasında yer alan, seçimlerden sonra planlamada değişikliğe gidilen “battı-çıktı”lar, Afyonkarahisar’ın gündemine tekrar geliyor. Belediye Meclisi’nde konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Çalışmalarımız doğrultusunda bu sene Maliye Kavşağı’na başlıyoruz. 2017 yılında Stadyum Kavşağı, 2018 senesinde Jandarma Kavşağı, 2019 yılında da Karayolları Kavşağında battı-çıktı projeleri yapacağız. Bu sene yine Stadyum Kavşağı ve Jandarma Kavşağına kadar olan bölümde 2 metre 25 santimetre çapında yağmur suyu boruları döşeyeceğiz” dedi.
DEMEK Kİ OLUYORMUŞ
MHP’li Halil İbrahim Baykara’nın “Battı-çıktı mı, üst geçit mi” sorusuna Çoban, “Üst geçitti, battı-çıktı olarak değiştirdik” karşılığını verdi. Baykara “Demek ki oluyormuş” dedi.
AFYON, FESHANE’DE TANITILACAK
Belediye Meclisi’nde Afyonkarahisar ile ilgili birçok konu da görüşüldü. Buna göre
İl Özel İdaresi ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın katılımlarıyla ATSO eşgüdümünde,şehrin tarihi, kültürel ve ekonomik doğal zenginliklerinin fuar ve etkinliklerde tanıtılması kapsamında İstanbul’da Afyonkarahisar Feshane Tanıtım Günleri düzenlenecek. Bu hususta protokol yapmak üzere Belediye Meclisinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verildi. Eylül ayında içerisinde İstanbul’da düzenlenecek Afyonkarahisar Feshane Tanıtım Günlerinin şehrin tanıtımına büyük katkı sağlaması bekleniyor. İl Özel İdaresi ve Belediye, Feshane günleri için 75’er bin liralık destek verecek.
HEMZEMİNLERDE
YENİ UYGULAMA
Afyonkarahisar Belediyesi ile Devlet Demir Yollarıyla yapılan anlaşmaya göre Organize Sanayi ve Gazlıgöl’e giden hemzemin geçitler devre dışı bırakılacak. Söz konusu bölgelere yer altı geçidi yapılacak. İstimlak işlemleri Afyonkarahisar Belediyesi’nin üstleneceği çalışmanın inşaatları ise Devlet Demir Yolları tarafından yapılacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi ile Devlet Demir Yolları işbirliği ile Organize Sanayi Bölgesine giden bir adet hemzemin geçit ve Gazlıgöl yolu üzerinde yer alan 2 adet hemzemin geçidin devre dışı bırakılacağını ifade etti. Söz konusu bölgelere yer altı geçidi yapılacağını aktaran Başkan Çoban, yer altı geçidi için projede battı çıktıya giren yerleri istimlak etmek gerektiğini bu işlemlerin Belediye tarafından, inşaatların ise DDY tarafınca yapılacağını söyledi.
ÇOBAN’DAN VALİ
GÜNER’E TEŞEKKÜR
Yukarı Pazar Mahallesi üzerinde hizmet veren ancak semtin tarihi dokusuna uygun olmayan Gıda Kontrol Laboratuvarı, Uydukent’e taşınacak.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın talebi, Vali Hakan Yusuf Güner’in bizzat girişimleri neticesinde Gıda Kontrol Laboratuvarı’nın hizmet binası yıkılarak Uyduken’e taşınacak.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gıda Kontrol Laboratuvarı binasının tarihi bölgenin cephe yapılaşmasını bozduğunu ve hatırlatarak Vali Hakan Yusuf Güner’e bu konuda bir talepte bulunduklarını ifade etti.
Vali Güner’in bu talebi karşılıksız bırakmadığını aktaran Başkan Burhanettin Çoban, “Sayın Valimiz konuyu bizzat kendisi takip etti ve sonuçlandırdı. Gıda Kontrol Laboratuvarı, Uydukent, Ali Çağlar Anadolu Lisesi’nin karşısındaki alana taşınacak. Parası hazır projesi ise hazırlanıyor. Bizde bu alanı Belediye Meclisi olarak Sağlık Alanından resmi alana dönüştürüyoruz. Valimiz Hakan Yusuf Güner bu talebimizi bizzat kendisi takip etti, sonuçlandırdı. Biliyorsunuz Tarihi bölgemizdeki Gıda Kontrol Laboratuvarı cephe yapılaşmasını bozuyordu. Yıkılacak Gıda Kontrol Laboratuvarı bulunduğu alan ise yeşil alan olacak. Talebimizle bizzat ilgilenerek sonuçlandırdığı için Sayın Valiz Hakan Yusuf Güner’e özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
UÇURTMA ŞENLİĞİ 6 MAYIS’TA
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından her yıl 6 Mayıs’ta düzenlenen Hıdırellez ve Bahar Bayramı Uçurtma Şenliği’nde dereceye girecek yarışmacılara verilecek ödüller belirlendi. Bu konuda geçen yıl verilen ödüllerin aynen bu yıl da uygulanması kararlaştırılırken, en güzel uçurtma ve en güzel uçan uçurtma kategorilerinde birinci olanlara 250, ikinci olanlara 200 ve üçüncü olanlara 150 TL para ödülü verilmesi kararlaştırıldı.
YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ
Afyonkarahisar Belediyesi ile Kent Konseyi işbirliğiyle yapılacak Yöresel Yemek Yarışması’nda dereceye girecek yarışmacılara verilecek para ödülleri belirlendi.
Türk mutfağının ayrılmaz bir parçası olan Afyonkarahisar lezzetleri altıncısı düzenlenecek yarışmayla tanıtılacak. Geleneksel hale gelen yarışma, Lezzet Durağı’nda (İzmir Karayolu Araştırma Hastanesi Karşısı) geçekleştirilecek.
Yarışmada dereceye girecek yarışmacılara verilecek para ödülleri Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı’nda belirlendi. Oybirliği ile alınan karara göre, yöresel hamurişi, yöresel ana yemek ve yöresel tatlı kategorilerinde yapılacak yarışmada, birincilere 750 TL, ikincilere 500 TL ve üçüncülere 250 TL para ödülü verilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

 

SEÇİM YAPILDI

 

Belediye Meclisi’nde Daimi Encümen ve Komisyon üyelikleri için seçim yapıldı.
Seçim sonucundaki görev dağılımı şöyle oldu:

 

DAİMİ ENCÜMEN ÜYELERİ: Günay Kart, Ferda Ertürk, Mahmut Karcı,
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU ÜYELERİ: Ali Telek, R.KıpırtıFedakar, Kadir Okyar, Mehmet Soner, İlker Çelikoğlu
BAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ: Betül Tarkan, Oktay Okay, Hüseyin Şehitoğlu, Kazım Çeşeay, Özcan Şarlak
TRAFİK KOMİSYONU ÜYELERİ: M. Emin Birliktir, Kadir Okyar, Mehmet Bayrakçeken, H.İbrahim Baykara, İbrahim Karataş.