Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4 SENDİKADAN ORTAK TEPKİ: “Öğretmene sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır”

İzmir’in Ödemiş ilçesinde Kaymakçı
4 SENDİKADAN ORTAK TEPKİ: “Öğretmene sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır”

İzmir’in Ödemiş ilçesinde Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in öğrencisi tarafından öldürülmesine, Afyonkarahisar’daki eğitim sendikaları, tek yürek, tek sesle tepki gösterdi. Afyonkarahisar Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde bir araya gelen Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Başkanı Abdullah Çelik, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan, Eğitim-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Şahin ve sendikaların üyelerinin katıldığı ortak açıklamayı, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol okudu.
ŞİDDETİ KINIYOR, TELİN EDİYORUZ
Şenol, açıklamasında, “Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır. Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım.Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir.Bu acı haberlerin sonuncusu da önceki gün İzmir Ödemiş’ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Ayhan Kökmen öğretmenimize yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz. Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz” vurgusunu yaptı.
HER ŞİKAYET EDİLEN
SUÇLU DEĞİLDİR
Milli Eğitim Bakanlığı’nın da öğretmenlik mesleği hakkında iyileştirme çalışması yapması gerektiğini belirten Şenol, “Bakanlığımızın son dönemde yaptığı Rehber Öğretmen düzenlemesi, öğretmen performans değerlendirme sistemi gibi çalışmalar öğretmen motivasyonunu bozmakla kalmayıp, toplumda olumsuz bir algılamaya da yol açması; sanki öğretmenliğin sorunlu bir meslek algısına sebep olmasıyla yaşadığımız acı tecrübelerden biridir Ayhan Öğretmen.Öğretmenlere karşı yapılan fiziksel ve sözel şiddet olaylarını soruşturanlar okullara suçlu aramak için geliyor gibiler. Sanki 147’ye, BİMER’e şikâyet edildin mi kesinlikle suçlusun. Bu algılarla eğitim çalışanlarının her türlü haksızlığa ve şiddete karşı çaresiz bırakılmasının son noktasıdır Ayhan Öğretmen” diye konuştu.
DERHAL HAREKETE GEÇİLMELİ
Şenol, açıklamada şu uyarıları yaptı:
“Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması gibi düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir. Artık sabırlar tükendi. Özelde öğretmene, genelde kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarını önleyebilmek için bahsi geçen mevzuat düzenlemeleri için hemen, hiç vakit geçirmeden, derhal harekete geçilmelidir. Buradan ilan ediyoruz; şiddet konusunda gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılmaz ise, bundan sonra yaşanabilecek şiddet vakalarının sorumlularından birisi olarak bu tedbirleri almayan makamları göreceğiz.”
>> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti